Svaka čast

Novak Đoković osvojio turnir u Parizu: Treći put zaredom!

Srpski reprezentativac napravio je novi brejk u sedmom gemu i poveo 4:3, a onda odbranio svoj servis za vođstvo 5:3
Vesti
16:20h Autor:
Novak Đoković osvojio turnir u Parizu: Treći put zaredom!
Foto: Reuters/Toby Melville

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas turnir u Parizu, pošto je u dva seta pobedio Endija Mareja, 6:2, 6:4, i tako ušao u istoriju kao prvi igrač koji je u jednoj sezoni osvajao šest turnira masters kategorije.

Đoković u Parizu nije bio ubedljiv kao na kineskoj turneji, ali je danas odlično počeo meč, pošto je napravio rani brejk i preuzeo inicijativu u trećem gemu.

Posle toga se razvila velika borba, a Marej je bio blizu da uzvrati brejkom, ali nije iskoristio brejk-lopte, samo da bi Đoković u sedmom gemu napravio novi brejk i poveo sa 5:2, i tako praktično rešio prvi set.

Kako ostati pribran u najtežim trenucima: Isprobajte tehniku Novaka Đokovića!

Neizvesna borba nastavila se i u drugom setu, a Marej je u trećem gemu napravio brejk, samo da bi Đoković uzvratio odmah potom i izjednačio na 2:2. Srpski reprezentativac napravio je novi brejk u sedmom gemu i poveo 4:3, a onda odbranio svoj servis za vođstvo 5:3.

Obojica igrača čuvala su svoj servis do kraja, tako da je Đoković zabeležio novi trijumf.

Ovo je bilo prvo finale Pariza u poslednjih 25 godina da se u njemu sastaju prvi i drugi na ATP listi. Đokoviću je ovo bio treći uzastopni trijumf u Parizu, a četvrti u karijeri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs