Prva u Evropi

Srpska heroina ponovo na terenu: Nataša Kovačević igra sa protezom!

Uprkos tome što joj je pre dve godine leva noga amputirana do kolena, srpska košarkašica moći će da igra utakmice zahvaljujući protezi
Vesti
20:06h Autor:
Srpska heroina ponovo na terenu: Nataša Kovačević igra sa protezom!
Foto: AP/Tibor Illyes

Nataša Kovačević uskoro će postati prva košarkašica Evrope koja će sa specijalnom protezom zaigrati za prvoligaški klub!

Posle dve godine od nesreće posle koje joj je leva noga amputirana do kolena, srpska heriona se na čudesan način vratila sportu i ponovo će obući dres Crvene zvezde. Devojka neverovatnog duha, koja nije dozvolila da joj sportska karijera bude trajno prekinuta, već dva meseca trenira sa crveno-belim košarkašicama. Ide joj sjajno i sada je preostalo da se završi proces registracije.

Crvena zvezda je konsultovala predstavnike FIBA i KSS pošto je ovo jedinstven slučaj, za koji ne postoje pravila. Stvari idu u dobrom pravcu, pa iz Zvezde poručuju da ne postoje prepreke da Nataša zaigra za njih. Dušan Adžić iz komisije za takmičenja KSS kaže da klub treba da priloži standardnu dokumentaciju kad je u pitanju registracija igračice.

"Potrebno je da Crvena zvezda ima potpisan ugovor s Natašom Kovačević i lekarsko uverenje i onda se izdaje licenca. Što se tiče saveza, ne postoje nikakve specifične odredbe koje su vezane za slučaj poput njenog. Najvažnija je mišljenje lekara", kaže Adžić.

Prvu utakmicu posle nesreće Nataša je odigrala u martu ove godine. Ona je u humanitarnom meču u Francuskoj bila članica ekipe Marine Maljković i za 11 minuta postigla je dva poena i imala jedan skok.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs