Teško povređena

Bivša Mis Austrije (26) u kritičnom stanju: Bori se za život!

Po dosadašnjim saznanjima istražitelja, pokušaj samoubistva nije verovatan
Vesti
03:56h Autor:
Bivša Mis Austrije (26) u kritičnom stanju: Bori se za život!
Foto: Profimedia

Bivša mis Austrije Bosanka Ena (Enisa) Kadić (26) teško je povređena kada je prilikom džogiranja, pod za sada nejasnim okolnostima, pala niz 30 metara strm obronak brda Bergizel kod Inzbruka.

U petak oko pola dva popodne Ena je posle pada jedva uspela mobilnim telefonom da pozove brata. Rekla je da leži ispod platforme na Bergizelu. Njena majka je odmah pozvala spasioce, a dva studenta koja su se našla u blizni, pružila su joj prvu pomoć.

Pošto se nalazila na slabo pristupačnom terenu, spasioci su odlučili da je vežu 30 metara dugom sajlom za helikopter i tako prebace u kliniku u Inzbruku.

Ernst Kranebiter, glavni inspektor policije u Inzbruku, izjavio je da se još ne zna gde je Ena bila kada se nesreća dogodila. Odakle je pala? Da li je bila na kružnom putu oko Bergizela ili trčala po nekom od šumskih puteva?

"Činjenica je da je ležala oko 30 metara ispod panoramske platforme na takozvanoj Zmajevoj steni".

Prema prvim izveštajima, Ena nema povrede glave, ali ima teške unutrašnje povrede. Kada je pronađena bila je svesna, kratko je porazgovarala sa spasiocima i potom izgubila svest.

Policija će, na osnovu podataka iz Eninog telefona, danas saslušati muškarca sa kojim Ena obično džogira. On je ovog vikenda bio van Austrije, pa je pozvan na razgovor u ponedeljak.

Po dosadašnjim saznanjima istražitelja, pokušaj samoubistva nije verovatan. Dnevni list Tiroler Tagescajtung objavljuje da si iz klinike Inzbruka poručili da je Enino "stanje izuzetno kritično". Ena, inače, potiče iz iz bošnjačke porodice, rodom iz Bihaća.

Lamar Odom pušten iz bolnice, počeo da komunicira!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs