Nikad zaboravljen

Njegova duša lebdi nad jugom: 30 godina od tragične smrti Dragana Mancea

Otišao je u trenu, a u srcima navijača Partizana će ostati večno
Vesti
13:32h
Njegova duša lebdi nad jugom: 30 godina od tragične smrti Dragana Mancea
Foto: Youtube Printscreen / Dukisa1000

Danas, 03. septembra se navršava tačno 30 godina od kako fudbaler Dragan Mance prvi put nije stigao na trening crno-belih, jer je na putu ka stadionu stradao.

Toga dana se u 23. godini prekinula karijera koja je imala sve predispozicije da postane vrhunska. Od tada do danas su prošle pune tri decenije, ali sećanja na golove i specifičnu radost koja je sledila posle svakog od njih, ni malo ne blede.

Ne čudi što su navijači Partizana ulagali velike napore da ime Dragana Mancea ostane ovekovečeno za sva vremena. To je uspelo pre nekoliko godina davanjem imena ulici blizu stadiona po tragično nastradalom fudbaleru, a nije mali broj onih koji se zalažu da fudbalski objekat u Humskoj ponese ime "Dragan Mance".

Pogibija princeze Dajane: Policija 1997. godine saopštila da je vozač bio pijan!

"Naravno da bih glasao za to, ako bi bila organizovana neka peticija ili nešto slično. Svi koji vole crno-bele boje voleli su i vole Mancea. Kada je on igrao, ja sam sakupljao lopte iza gola kod južne tribine. Obožavao sam ga, bio je ljubimac svih. Bio je specifičan igrač, nesumnjivo crno-bela legenda. Prošlo je, eto, 30 godina od njegove smrti, a Dragan i danas živi. Uvek je bio spektakl kada je dao gol, pa ga proslavljao onako na kolenima, sa rukama u vazduhu", priseća se trener Partizana Zoran Milinković.

Partizan će 30. godišnjicu bez Dragana Mancea obeležiti prijateljskom utakmicom protiv ekipe 13. maj u Zemunu, sa početkom od 16.30.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs