Odlična akcija

Novi Sad: Putnici koji čitaju knjigu u gradskom prevozu dobijaju novu na poklon!

Nakon što je odjeknula vest o besplatnom prevozu za ljubitelje pisane reči u Rumuniji, novosađani su došli na genijalnu ideju
Vesti
14:18h Autor:
Novi Sad: Putnici koji čitaju knjigu u gradskom prevozu dobijaju novu na poklon!
Foto: Shutterstock

Novosađani koji čitaju u gradskom prevozu od 3. do 5. septembra moći će da dobiju novu knjigu na poklon, povodom regionalne književne konferencije "BookTalk2015".

Konferenciju organizuje Color Pres Grupa, od 3. do 5. septembra u Novom Sadu, kako bi se građani motivišu na čitanje knjiga u javnom prevozu.

"Svi koje naši volonteri na autobuskim stajalištima i u gradskom prevozu zateknu da čitaju knjigu, dobiće na poklon novu knjigu", izjavila je PR te manifestacije Jelena Savić, dodajući da su se u akciju uključili i donirali knjige svi izdavači koji ucestvuju na konferenciji.

Genijalan potez: Putnici koji čitaju knjigu ne plaćaju gradski prevoz!

"BookTalk 2015" je regionalna književna konferencija, a okupiće pisce, prevodioce, novinare, izdavače i čitaoce iz celog regiona. Među učesnicima panela i moderatorima biće Olja Bećković, Olja Kovačević, Gorislav Papić, Aleksandar Gatalica, Laslo Vegel, Jelena Trivan, Muharem Bazdulj, Igor Marojević, Biljana Srbljanović, Žarko Jokanović...

Takdođe, na panelima će učestvovati i Svetlana Slapšak, Balša Brković, Dejan Papić, Vlaho Bogišić, Teofil Pančić, Veran Matić, Marko Vidojković, Balša Brkovic, Marina Krleža, Denis Kuljiš, Laslo Blašković i mnogi drugi.

Konferencija će se održati na više lokacija u Novom Sadu i na Fruškoj gori, na Andrevlju, u Galeriji Matice Srpske, Spomen Zbirci Pavla Beljanskog, dvorcu "Edšeg" i vinariji "Deurić".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs