Lepe vesti

Posle 15 godina: Rođena prva beba u porodilištu u selu Pasjane

Direktor gnjilanskog Zdravstvenog centra Zoran Perić rekao da se dečak težak četiri kilograma i njegova majka osećaju dobro nakon porođaja, kao i da lekari u Pasjanu očekuju još porođaja već naredne nedelje
Vesti
09:34h Autor:
Posle 15 godina: Rođena prva beba u porodilištu u selu Pasjane
Foto: Ilustracija / Shutterstock

U porodilištu u selu Pasjane kod Gnjilana, koje je otvoreno sredstvima Vlade Srbije, danas je rođena prva beba u Kosovskom pomoravlju nakon 15 godina, izjavio je direktor gnjilanskog Zdravstvenog centra Zoran Perić.

On je agenciji Beta rekao da se dečak težak četiri kilograma i njegova majka osećaju dobro nakon porođaja kao i da lekari u Pasjanu očekuju još porođaja već naredne nedelje.

"Žene iz Kosovskog pomoravlja neće više morati da se porađaju u gradovima poput Kosovske Mitrovice, Niša ili Vranja. Porodilište u Pasjanu ima odlične uslove i vrhunske lekare, a sve to zahvaljujući naporima Vlade Srbije, prvenstveno Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva zdravlja, kao i predstavnika Srba u privremenim institucijama u Prištini", kazao je Perić.

On je zahvalio Vladi Srbije na pomoći koju je pružila u otklanjanju tehničkih problema zbog kojih sala za porođaje u Pasjanu nije bila u funkciji nekoliko meseci. Perić je dodao da će rad porodilišta u Pasjanu značajno doprineti opstanku Srba na prostoru Kosovskog pomoravlja, u kome se prema njegovim rečima, godišnje rodi oko 350 dece.

Porodilište u Pasjanu, u koje je Vlada Srbije uložila 35 miliona dinara, otvorio je 14. januara premijer Aleksandar Vučić na svečanosti kojoj su prisustvovali i ministri Bratislav Gašić, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Sprečimo krađu beba: Srbija patentirala uređaj!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs