Obratite pažnju

90 odsto ljudi ne zna ove informacije: Mogu da vam spasu život!

Kako da iskoristite mobilni telefon u najhitnijim situacijama bilo gde u svetu i šta da radite ako vam ostane ključ zaključan u automobilu
Vesti
19:54h Autor:
Foto: Shutterstock

Ove informacije ne zna 90 odsto ljudi, a bukvalno mogu da vam spasu život, jer su u pitanju predmeti koje koristite u svakodnevnom životu.

 

1. Možda vam zvuči neverovatno, ali vaš mobilni telefon može da vam spase život, ili barem živce, u nekim hitnim situacijama, evo i kako:

 

Jedinstveni broj za hitne situacije koji s mobilnog telefona može da se pozove bilo gde u svetu je 112. Ako se nalazite van dometa signala vaše mreže, a u pitanju je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će da traži bilo koju postojeću mrežu na mestu na kojem se nalazite. Nakon toga, na mobilni telefon ćete da dobijete brojeve hitnih službi za područje u kojem se nalazite.

 

Zanimljivo je: broj 112 možete da birate čak i kada je tastatura na vašem telefonu zaključana!

 

Proveravate mobilni pre spavanja? Evo šta time radite svom mozgu!

 

2. Ključevi za daljinsko otvaranje auta ostali zaključani u autu

 

Verujemo da se ovo dogodilo mnogima i da je ovo jedna od najstresnijih situacija za koju ne želite da vam se ikada dogodi. Ako imate rezervni ključ ili daljinski kod kuće, nazovite nekoga ko se nalazi blizu ključa. Ta osoba bi morala da približi ključ - daljinski na svoj mobilni telefon, a vi bi trebalo da vaš mobilni aparat približite automobilu. Kada ste to uradili, neka osoba koja drži vaš rezervni ključ pritisne taster za otključavanje i vaš auto će da se otključa. Udaljenost u ovom slučaju nije bitna.

 

3. Skrivena rezerva u bateriji vašeg mobilnog telefona

 

Nokia telefoni navodno imaju mogućnost rezervne snage baterije, koju možete da aktivirate ako ukucate * 3 3 7 0 # i vaš telefon bi trebalo da dobije dodatnu energiju u bateriji.

 

Tokom odmora: Kako se lečiti u inostranstvu!

 

4. Kako potpuno da onemogućite korišćenje mobilnog telefona ako ga neko ukrade

 

Prvo bi trebalo da znate serijski broj vašeg mobilnog telefona. Da biste saznali koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti 15-cifreni broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte ga na sigurnom.

 

Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vašeg operatera, izdiktirajte serijski broj i operater će moći da blokira vaš telefon koji će biti potpuno beskoristan čak i ako lopov promeni sim-karticu. Iako verovatno nećete dobiti svoj telefon natrag, barem ćete znati da kradljivac od njega nema ništa. Kada bi svi ovako postupali, možda dalje krađe mobilnih ne bi imale svrhe.

 

Kako da se odbranite od napadača: Pokret koji može da vam spase život! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs