Životna priča

Kristina je smršala 243 kilograma: Sad ne može da se zaustavi, lekari zabrinuti! (VIDEO)

Bila je previše debela, a onda su joj doktori operacijom smanjili želudac
Lifestyle
14:32h Autor:
Kristina je smršala 243 kilograma: Sad ne može da se zaustavi, lekari zabrinuti! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/POPDUST

Iz jednog ekstrema u drugi - tako se može opisati život 25-godišnje devojke iz SAD-a. Danas ima oko 75 kg, ali opsednuta je mislima kako je predebela pa odbija da jede hranu.

Kristina Filips (25) iz SAD-a je izgubila vrtoglavih 243 kilograma zahvaljujući operaciji tokom koje su joj ugradili premosnicu na želudac, odnosno smanjili su joj obim želuca tako da se više nije prejedala. Kilažu je smanjila na oko 75 kilograma. Ali, postala je opsednuta svojom kilažom, odnosno panično se boji da će ponovo biti debela. Priznala je da se nikako ne može otarasiti osećaja da je i dalje previše debela pa odbija hranu i jede tek toliko da preživi.

Moja supruga (30) se ugojila: Više ne mogu da zamislim seks sa njom!

Za nju je zabrinut i njen doktor:

"Sav taj ekstremni postupak mršavljenja kroz koji je prošla kod nje je stvorio poremećaj u ishrani. Ona sad živi od 400 kalorija na dan i ima premalo telesne masti. Nisam nikako zadovoljan s tim. Trebala bi da jede minimalno dvostruko više kalorija. Ovako je iz jedne krajnosti otišla u drugu, a obe su vrlo nezdrave", iskren je doktor.

Dodao je kako Kristina pati od još jednog poremećaja koji, takođe, zahteva psihološku pomoć - dijagnostikovani su joj dismorfični telesni poremećaj (BDD), odnosno iskrivljenu sliku o sebi. Ona je uverena kako je konstantno predebela i na dobrom je putu da postane anoreksična.

Stručnjaci kažu da takve dijagnoze znaju dovesti do depresije, sklonosti samoubistvu, anemiji, čirevima itd.

Devojka je, srećom, svesna problema i pristala je na stručnu pomoć, piše Country Living.

Kristina je pre dve godine učestvovala u emisiji "My 600-lb Life" na TLC-u. Radi se o emisiji koja prikazuje živote ekstremno gojaznih ljudi. Tada je rekla kako se počela prejedati u detinjstvu jer joj je to bio svojevrstan beg od disfunkcionalne porodice i čestih roditeljskih svađa - hrana joj je postala uteha.

Dnevno je u sebe unosila oko 7000 kalorija.

Ima 338 kg, a doktori su joj sa jedne noge skinuli 20 kg: Da bi smršala, ovo mora da operiše!

Pogledajte u videu kako je izgledala onda, a kako sada:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs