Sutra putuje u Novi Sad

Mario Vargas Ljosa posetio Beograd: Redovi za autogram Nobelovca! (FOTO)

Sve je počelo 2008. godine kada su objavljene "Avanture nevaljale devojčice". Marija Vargasa Ljosu čitali su mnogi, ali od kada je dobio Nobelovu nagradu za književnost, 2010. godine, čitaju ga svi
Vesti 23.06.2015. - 21:14h Autor: Kurir
Foto: Profimedia

Peruanski nobelovac, Mario Vargas Ljosa okupio je danas ogroman broj Beograđana koji su došli da upoznaju čuvenog pisca i dobiju autogram.

 

U kratkoj poseti našoj zemlji, u organizaciji izdavačke kuće "Laguna", Ljosa je danas boravio u Beogradu, dok sutra odlazi u Novi Sad.

 

On je danas u knjižari Delfi potpisivao svoje knjige koje je izdala Laguna i okupio nešto više od stotinu ljudi ispred SKC-a.

 

Sve je počelo 2008. godine kada su objavljene Avanture nevaljale devojčice. Marija Vargasa Ljosu čitali su mnogi, ali od kada je dobio Nobelovu nagradu za književnost, 2010. godine, čitaju ga svi.

 

Robi Vilijams objasnio koga je zapravo pozdravio u Beogradu! (FOTO)

 

Foto: Kurir / Predrag Gajić
Foto: Kurir / Predrag Gajić

Usledili su romani "Pohvala pomajci", "Pantaleon i posetiteljke", "Povest o Majti", "Jarčeva fešta", "Grad i psi", "Razgovor u Katedrali", "Keltov san", "Zelena kuća", "Rat za smak sveta", "Diskretni heroj" i, prvi put na srpskom jeziku, memoari "Riba u vodi".

 

Prepoznatljivim majstorskim stilom Mario Vargas Ljosa u svojim memoarima iznosi jednostavnu istinu o ključnim fazama svog života pružajući nam motive iz kojih su nastala njegova najvažnija književna dela i mogućnost da ih sagledamo u novoj ravni.

 

"Riba u vodi" predstavlja ne samo strasno i neizostavno svedočanstvo već i jednu od najznačajnijih knjiga iz njegovog celokupnog književnog opusa.

 

Iznenađenje na oproštajnoj žurki: Hurem zaprošena u Beogradu!

 

Foto: Kurir / Predrag Gajić
Foto: Kurir / Predrag Gajić

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...