Kakav spoj

Stiven Hoking snima pesmu: Pevaće za Monti Pajtonovce!

Pesmu Galaxy Song je prvobitno izvodio Erik Ajdl u urnebesnoj skeč-komediji Smisao života koju je 1983. režirao Teri Džons
Vesti
23:48h Autor:
Stiven Hoking snima pesmu: Pevaće za Monti Pajtonovce!
Foto: AP

Slavni fizičar Stiven Hoking biće gost na vinil-ploči koju će 18. aprila, povodom Dana prodavnica ploča (Record Store Day), objaviti legendarna britanska komičarska trupa "Monti Pajton".

Ploča pod nazivom "Stephen Hawking Sings Monty Python... Galaxy Song", biće komercijalizovana u ograničenom tiražu. Pesmu "Galaxy Song" je prvobitno izvodio Erik Ajdl u urnebesnoj skeč-komediji "Smisao života" koju je 1983. režirao Teri Džons.

Ovo svakako nije prvi put da Hoking, čiji je život nedavno poslužio kao inspiracija za film "Teorija svega", pokazuje svoj smisao za apsurd: dosad je gostovao u animiranoj seriji "Simpsonovi" i sitkomu "Štreberi", kao i u drugim humorističkim TV programima.

U skladu sa principom Dana prodavnica ploča, "najbolja pesma ikada napisana o širenju svemira u izvođenju stručnjaka za kvantnu gravitaciju", moći će da se kupi isključivo u prodavnicama u Velikoj Britaniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs