Šteta se još procenjuje

Zemljotres u Kosjeriću: Oštećeno oko 100 domaćinstava!

U pojasu epicentra, u selu Mrčići oko 100 pomoćnih i stambenih objekata pretpelo je štetu", rekao je predsednik opštine
Vesti
14:46h Autor:
Zemljotres u Kosjeriću: Oštećeno oko 100 domaćinstava!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić izjavio je danas da je u toj opštini u sinoćnjem zemljotresu oštećeno oko 100 domaćinstava, a da je prosečna šteta između tri i 10.000 evra.

"U pojasu epicentra, u selu Mrčići oko 100 pomoćnih i stambenih objekata pretpelo je štetu", rekao je Stojanić za agenciju Beta, dodajući da su pretežno oštećeni stari objekti izgrađeni 70-ih godina prošlog veka.

On je kazao da dve ekipe Republičkog seizmološkog zavoda (RSZ) ispituju teren i da će novčana šteta biti poznata do ponoći. Stojanić je rekao da rad na terenu usporavaju nanosi snega u rubnim područjima opštine.

"Iako u gradu nema snega, na putevima prvog i drugog reda u selima Varda, Godečevo, Makovište, Zabava i Drenovci, sneg je visok preko metar, pa se mašine komunalnog preduzeća vrlo teško probijaju", rekao je predsednik opštine.

Stojanić je podsetio da je Kosjerić stradao i u prošlogodišnjim poplavama. Ekipe RSZ će tokom dana edukovati ugroženo stanovništvo putem lokalnih medija o delovanju u novonastalim okolnostima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs