Šampion Evrope

Ivana Španović osvojila zlato: Postavila novi nacionalni rekord!

Svakako, ovde nije kraj, ovo je još samo jedna stepenica više u mojoj karijeri, idemo dalje da pomeramo granice, rekla je srpska atletičarka
Vesti 07.03.2015. - 21:17h Autor: Beta
Foto: Fonet

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je danas zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu uz novi državni rekord.

 

Španovićeva je osvojila zlato skokom u trećoj seriji od šest metara i 98 centimetara. Ona je u prvoj seriji skočila 6,80, u drugoj je prestupila, u četvrtoj seriji ostvarila je rezultat od 6,89, u petoj 6,71, a u poslednjoj šestoj seriji skočila je 6,81 metra.

 

"Jako sam srećna zbog zlatne medalje i novog nacionalnog rekorda. Nadala sam se će daljina biti zaokružena i da ću baš na ovom takmičenju uspeti da oborim tu magičnu granicu od sedam metara, ali i ovim sam jako zadovoljna. Svakako, ovde nije kraj, ovo je još samo jedna stepenica više u mojoj karijeri, idemo dalje da pomeramo granice", rekla je Ivana Španović.

 

Srebrnu medalju osvojila je Tarum Mogenara iz Nemačke sa 6,83 metara, a bronzanu medalju Florentina Marincu sa 6,79 metara.

 

Ovako Ivana Španović leči umor i nervozu: Zašto mi niko ranije nije rekao! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...