U jednom malom gradu

Japanci postavili novi rekord: Napravili 1.585 Sneška Belića!

Više od 600 učesnika uspelo je da za sat vremena napravi 1.585 snežnih čovečuljaka od kojih je svaki morao da bude visok najmanje 90 santimetara
Vesti 16.02.2015. - 14:25h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstock

Stanovnici malog japanskog grada Ilijama iskoristili su sneg koji je obilato napadao ovih dana da postave novi rekord u pravljenju Sneška Belića.

 

Više od 600 učesnika uspelo je da za sat vremena napravi 1.585 snežnih čovečuljaka od kojih je svaki morao da bude visok najmanje 90 santimetara.

 

"Pripremamo se za ovaj događaj još od prošle godine", kazao je za AFP jedan od zvaničnika grada u kom je u poslednjih 24 časa palo 23 santimetra snega.

 

Veseloj uličnoj manifestaciji pridružilo se i mlado i staro, koristeći samo ruke utopljene rukavicama kako bi potukli rekord koji su 2011. postavili Amerikanci sa 1.279 Sneška Belića.

 

"Bilo je teško jer se sneg raspadao, ali sam se sjajno zabavio", izjavio je osmogodišnji Ičika Oguči, dodajući kako je veoma ponosan što su postavili novi rekord.

 

Prema propisima Ginisove knjige rekorda, svaki Sneško, osim naznačene visine, mora da ima oči, usta i nos kao i ruke. Šal i lonac umesto kape se ne spominju.

 

Sneg je prekrio veći deo severnog Japana. Samo u jednom mestu na ostrvu Hokaido palo je 180 santimetara snega u jednom danu.

 

Samo prošlog meseca, pet osoba poginulo je u snežnim lavinama koje su zadesile nekoliko skijaških centara u zemlji.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...