Presedan

Ove godine i Australija na Evroviziji: Poziv povodom 60 godina postojanja festivala!

Organizatori smatraju da ova zemlja to zaslužuje, s obzirom na to da svake godine veliki broj Australijanaca prati prenos takmičenja
Vesti
19:06h Autor:
Ove godine i Australija na Evroviziji: Poziv povodom 60 godina postojanja festivala!
Foto: Thinkstock / Melburn, Australija

Australija je pozvana da učestvuje na predstojećem takmičenju za pesmu Evrovizije koje će biti održano od 19. do 23. maja u Beču.

Poziv joj je uručen povodom 60-godišnjice postojanja ove muzičke smotre. Organizatori smatraju da ona to zaslužuje, s obzirom da svake godine veliki broj Australijanaca prati prenos takmičenja. Australija će moći da učestvuje samo ovaj put, osim ukoliko njen predstavnik ne pobedi. U tom slučaju bi bila domaćin narednog izdanja Evrovizije.

Marija Šerifović će se boriti da drugi put ode na Evroviziju! Više saznajte OVDE.

Iako Australija nije nikada bila među zemljama učesnicama, nekoliko njenih državljana nastupilo je na takmičenju.Prošle godine, Australijanka Džesiko Moboj pevala je van konkurencije. Četrdeset godina ranije, njena slavna zemljakinja Olivija Njutn Džon branila je boje Velike Britanije s pesmom "Long Live Love In". Još dve australijske pevačice nastupile su na Evroviziji, Džina Dži koja je 1996. pevala za Veliku Britaniju i Džejn Komerford koja je 2006. predstavljala Nemačku.

Na ovogodišnjoj Evroviziji učestvuje 40 zemalja zajedno sa Australijom. Svog predstavnika, Srbija će izabrati u subotu, 14. februara između tri kandidata: Alekse Jelića, Danice Krstić i Bojane Stamenov.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs