Većina gradova slavi

Slavlje u Srbiji: Pogledajte na kojim trgovima se slavi ulazak u Novu godinu

Dok će u Beogradu slavlje biti na tri bine, u Novom Sadu na dve, Niš je zbog nedostatka novca u budžetu ovegodine ostao bez dočeka na glavnom gradskom trgu
Vesti
04:58h Autor:
Slavlje u Srbiji: Pogledajte na kojim trgovima se slavi ulazak u Novu godinu
Foto: Beta

Proteklih godina u većini gradova širom Srbije doček Nove godine tradicionalno se organizovao na gradskim trgovima, međutim ove godine slavlja će u nekima od njih izostati zbog finansijske situacije.

Za novogodišnju noć, građani koji se odluče da budu na dočeku u Beogradu, moći će da uživaju u nastupima muzičara na tri bine - rok, pop i folk i di džej bini.

Na rok bini na Trgu Republike nastupiće "Balkanika", "Alisa", Kiki Lesendrić, "Neverne bebe" i "Kraljevski apartman", pop-folk bina biće postavljena ispred Skupštine Srbije i na njoj će nastupiti Emina Jahović, Vlado Georgijev, Nikola Rokvić i Mira Škorić, dok će na DJ bini koja će biti smeštena na Studentskog trgu nastupiti Marko Nastić, Lea Dobričić i Marko Milosavljević.

Grad Novi Sad ove godine, deseti put zaredom, organizuje doček Nove godine, a na dve bine - na Trgu slobode ispred Gradske kuće i maloj u Ulici Laze Telečkog nastupiće Garavi sokak, Frajle, Crvena jabuka i brojnih di džejevi.

Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu Subotičane će zabavljati Dejan Cukić i Spori ritam bend, kao i Vegaš šou bend iz Mađarske. Tačno u ponoć uslediće novogodišnji vatromet, a Subotičani će na trgu u Novu godinu, po tradiciju, ući uz taktove valcera "Na lepom plavom Dunavu".

Pribojce koji budu odlučili da Novu, 2015. godinu dočekaju na gradskom trgu zabavljaće tamošnji bendovi i trubači, a u ponoć će biti priređen vatromet, odlučila je gradska vlast.

Piroćance će u novogodišnjoj noći na centralnom gradskom trgu zabavljati poznati pevač narodne muzike Saša Matić, a po tradiciji, svim Piroćancima koji se odluče da na centralnom gradskom trgu dočekaju Novu godinu besplatno će biti služeno kuvano vino i čaj, uz vatromet u ponoć.

Čačane koji budu odlučili da Novu, 2015. godinu dočekaju na gradskom trgu zabavljaće orkestar "Big Bend" Dejana Petrovića. Petrović će biti jedini izvođač, program će, početi posle 22 sata, na gradskom trgu se očekuje oko 7.000 ljudi, a tradicionalno u ponoć biće organizovan vatromet.

Užičani će Novu godinu na gradskom trgu dočekati uz lokalnog di-džeja Stefana Ilića i uz trubački orkestar Ivana Jovanovića.

Skupština grada Jagodine oraganizovaće doček Nove 2015. godine na gradskom trgu, kod fontane, uz folk pevačicu Gocu Božinovsku i zvezdu granda Stevana Anđelkovića. Predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma obećao je besplatno piće i "posluženje", doček na trgu, snose sponzori, tako da "ni jedan dinar neće biti iz budžeta". U prvim minutama nove godine biće upriličen i raskošan vatromet.

Skupština opštine Ćuprija, takođe organizuje doček na trgu, uz nastup "Makao bend" i "Una bend". Prisutni na trgu biće počašćeni, čajem, kuvanom rakijom i vinom, a posle ponoći biće upriličen vatromet.

Međutim, u Nišu na centralnom gradskom trgu proslave Nove godine neće biti, a razlog je, nedostatak para u gradskoj kasi.

I u Kragujevcu, kao ni prošle godine, neće biti organizovanog dočeka Nove godine na trgu, a razlozi su ekonomska kriza i mere štednje. Ipak, u ponoć će, tradicinalno, biti priređen vatromet sa krova Gradske uprave.Zbog stradanja u poplavama i ogromih šteta koje su pretrpele, neće biti dočeka u Paraćinu i Svilajncu. Rekovac, takođe neće organizovati doček na trgu, ali se razmišlja da organizuje doček Srpske nove godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs