I dalje popularan

75 godina od premijere filma Prohujalo sa vihorom: Najgledaniji film svih vremena!

Holivudski dragulj je veličanstven, seksi, ali i čudan u isto vreme, zbog strmoglavog pada iz komedije u tragediju i obrnuto, pa se zbog toga i dalje gleda, iako je prvi put prikazan 1939. godine
Vesti 15.12.2014. - 16:44h
Foto: AP

Jugoslovenska kinoteka danas obeležava 75 godina od premijere najgledanijeg filma svih vremena, "Prohujalo sa vihorom".

 

Ovo van vremensko ostvarenje, sa Klerkom Gejblom i Vivijen Li u glavnim ulogama, publika će moći da vidi na dve projekcije - u Muzeju jugoslovenske kinoteke, dok će digitalizovana verzija istog filma biti prikazana u svečanoj sali Kinoteke u Uzun Mirkovoj.

 

Zbog čega je novi film Anđeline Džoli razbesneo Japan, pročitajte OVDE.

 

Kritičar BBC-a Nikolas Barber objavio je danas poduži esej o filmu rekavši da je "Prohujalo sa vihorom" možda najčudniji američki film.

 

Relativno nedavna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je film, koji je premijeru imao 1939. godine, i danas gledan, toliko da bi možda mogao da se nazove najuspešnijim filmom svih vremena.

 

Što možda i nije čudno budući da se "Prohujalo sa vihorom" smatra jednim od "dragulja" Holivuda sa veličanstvenim scenama u tehnikoloru, lepom Vivijen Li, harizmatičnim Klarkom Gejblom koji je učinio brčiće seksi, njihovom burnom vezom. Ali, piše Barber, ako pogledate film ponovo videćete koliko je zapravo čudan.

 

http://www.youtube.com/watch?v=8mM8iNarcRc
žene koja spletkari, laže, ucenjuje, zavodi upada u tragediju i nazad. završi bez konačnog razrešenja.

 

Trejler za Ratove zvezda ponovo zapalili internet - Video pogledajte OVDE.

 

Ukratko, piše kritičar BBC-a, film je pretenciozan miks elemenata vrlo sumnjivog morala i neverovatno je kako "Prohujalo sa vihorom" nije najomraženiji film Amerike.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...