Bila je najekscentričnija ličnost današnjice

Preminula vojvotkinja od Albe: Poslednji pozdrav buntovnoj plemkinji

Kajetana Fic Džejms Stjuart bila je vrlo ekscentrična plemićka ličnost, prepoznatljiva po neposlušnojh kosi i buntovnoj naravi, a umrla je jutros u svojoj palati u Sevilji
Vesti
06:32h Autor:
Preminula vojvotkinja od Albe: Poslednji pozdrav buntovnoj plemkinji
Foto: Profimedia

Vojvotkinja od Albe, najbogatija žena Španije i jedna od najekcentričnih ličnosti sadašnjice, preminula je jutros u 88 godini života, u svojoj palati u Sevilji - potvrdio je portparol porodice.

Njen kovčeg je izložen u zgradi Gradskog veća u Sevilji, gde rodbina, dostojanstvenici i predstavnici javnosti mogu da joj odaju poštu, javio je britanski BBC.

Foto: AP
Foto: AP

Poznata po svojoj "neposlušnoj" (kovrdžavoj) kosi i buntovnom duhu zbog koga je do poslednjeg dana punila trač rubrike, Marija del Rosario Kajetana Fic Džejms Stjuart imala je više titula nego bilo koji drugi aristokrata i u svom posedu brojne palate, nepokretnosti i obiman spisak dragocenosti, poput slika Goje i Velaskeza.

Vojvotkinja se tri puta udavala. Sa prvim mužem je imala šestoro dece, a nadživela je poslednjeg Alfonsa Diesa za tri godine, mada je on bio 25 godina mlađi od nje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs