dan zahvalnosti

DANAS JE SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI: Evo koje krvne grupe najviše nedostaju!

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava u cilju izražavanja zahvalnosti svim dobrovoljnim davaocima krvi, kao i podizanju svesti građana o važnosti redovnog i dobrovoljnog davanja krvi.

Vesti
Autor:
DANAS JE SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI: Evo koje krvne grupe najviše nedostaju!
Foto: Shutterstock

Pod sloganom “Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridruži se i ti u spasavanju života" danas se obeležava Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, a tim povodom iz Instituta za transfuziju krvi kažu da su rezerve krvi smanjene i da je najveći problem sa najčešćim krvnim grupama A i O pozitivnom, ali i svim negativnim krvnim grupama.

"Do prošle nedelje je na nedeljnom nivou prikupljeno između 1.450 i 1.500 jedinica krvi, što jeste neki minimum za održavanje rezervi. Prošle nedelje je već taj broj na 1.321 jedinici krvi. Oseća se početak godišnjih odmora", rekla je za Tanjug Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi.

Danas se obeležava Dan dobrovoljnih davalaca krvi

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se danas pod sloganom "Davanje krvi je čin solidarnosti" s ciljem zahvalnosti svim dobrovoljnim davaocima i podizanju svesti građana o važnosti redovnog i dobrovoljnog davanja krvi.

Tim povodom, Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je građane da daju krv i na taj način se pridruže u spasavanju života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs