vreme joj je veliki neprijatelj!

MARINA (19) NE REAGUJE DOBRO NA HEMOTERAPIJU: Neophodna transplantacija što pre, zato joj je potrebna NAŠA POMOĆ!

Tinejdžerka iz Niša Marina Đorđević ima samo 19 godina, a već vodi najvažniju bitku - onu za život! iIako se već nekoliko mesec bori protiv limfoblastna leukemija, više ne reaguje na hemoterapije. Pomoć mora hitno da potraži u Turskoj, a za to joj je potrebna velika količna novca!

Vesti
15:53h Autor:
MARINA (19) NE REAGUJE DOBRO NA HEMOTERAPIJU: Neophodna transplantacija što pre, zato joj je potrebna NAŠA POMOĆ!
Foto: Budihuman.rs

Oduvek je bila odličan učenik sa velikim talentom za medicinu i strane jezike, zdrava, nasmejana i plemenita devojčica. Nakon završetka srednje Medicinske škole započela je praksu, dok se istovremeno spremala za prijemni ispit za Medicinski fakultet.

Živela je uobičajenim životom, sve do momenta kada su počeli da se javljaju prvi simptomi bolesti. Usledili su pregledi i dijagnostika, kako bi se pronašao uzrok bolova koje je Marina osećala. Potom je hitno prebačena u Univerzitetski Klinički centar u Beogradu na dalje lečenje.

Međutim, njen oporavak uopšte ne ide onako kako su očekivali lekari.

-Marina nije baš najbolje, ima bolove u kostima. Ne reaguje dobro na hemoterapiju, maligne ćelije se brzo vrate, posle ciklusa hemoterapije. Sad su resili da joj daju biološku terapiju, pa cemo videti. Ukoliko dobro odreaguje na nju, trebalo bi odmah da se uradi transplantacija koštane srži - priča Marinina mama Nataša.

Marina Đorđević
foto: Budihuman.rs

Ova mlada devojka primorana je da pomoć potraži van granica naše zemlje, u Turskoj, radi presađivanja koštane srži. Porodica moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama.

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju koštane srži, putne troškove i smeštaj.

Detaljne informacije o tome kako sve možete pomoći nalaze se na sajtu budihuman.rs!

Dva meseca doktori nisu mogli da ustanove pravu dijagnozu

- Pre nove godine počela je da ima bolove po telu. Javljao se u ramenu, nogama, u lukovima rebara. Potom je dobila visoku temperaturu, pa su sumnjali da je korona. Bol u vilici je sve promenio. Nije mogla da otvori usta, mleli smo hranu. Išli smo od lekara do lekara. Rezulati su bili katastrofalni, CRP je bio 284! Jedne noći je bila strašno loše, pritisak je imala 40 sa 60. Tek posle dva meseca smo dobili pravu dijagnozu - akutna limfoblastna leukemija - priča Nataša.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs