Evo zašto!

NOVAK ĐOKOVIĆ ZA IZGUBIO 5,3 MILIONA EVRA ZA 3 MESECA!

U međuvremenu je Đoković pao sa prvog mesta ATP liste, i vratiće se tamo nakratko od ponedeljka zahvaljujući kiksu Danila Medvedeva, dok je takođe Nadal uspeo da ga prestigne po broju grend slem titula...

Vesti
Autor:
NOVAK ĐOKOVIĆ ZA IZGUBIO 5,3 MILIONA EVRA ZA 3 MESECA!
Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković nikada u karijeri nije lošije počeo sezonu pošto je do sredine marta učestvovao samo na jednom turniru i ukupno ostvario tri pobede. Nije to zbog povreda ili njegove loše forme, nego pre svega zato što kao nevakcinisana osoba nema pravo da se takmiči sa ostalima na većini turnira.

U međuvremenu je Đoković pao sa prvog mesta ATP liste, i vratiće se tamo nakratko od ponedeljka zahvaljujući kiksu Danila Medvedeva, dok je takođe Nadal uspeo da ga prestigne po broju grend slem titula... Nije to i jedina poteškoća koju Đoković ima zbog neučestvovanja na turnirima - tu je i faktor novac koji nije zanemarljiv. Prvobitno je krenulo sa odlaskom važnog sponzora, ali tu je i propuštena šansa da se uzme velika nagrada sa turnira.

Španski portal "El Espanjol" izračunao je da je Đoković propuštanjem Australijan opena, Indijan Velsa i Majamija ostao bez 5,3 miliona evra, što je nagrada koja bi mu pripalada je slavio na svakom od tri turnira.

S obzirom na formu i istoriju nastupa na pomenutom grend slemu i dva mastersa - nije nemoguće da bi Đoković zaista i osvojio toliko novca, ali to je rizik na koji je svesno pristao. To je ponovio više puta dok je obrazlagao svoju odluku da se ne vakciniše, a koja će neminovno biti sve teža.

Đoković je tako do početka turnira u Indijan Velsu bio tek 154. teniser sveta po zaradi u 2022. godini. Od turnira u Dubaiju pripalo mu je tek 69.265 evra, tako da su oko njega igrači poput Timofeja Skatova, Filipa Polašeka ili Ilije Ivaške.

Teniseru koji je zaradio ubedljivo najviše novca na turnirima - čak 140 miliona evra - svakako mu ne priliči da bude daleko od vrha. Štaviše, to će se dodatno pogoršati u naredne dve nedelje kada drugi teniseri budu igrali na turneji u SAD, a Novak će za to vreme odmarati u Beogradu i pripremati se za sezonu šljake.

Istina, Novak Đoković ima dovoljno novca da ne brine do kraja života i mnogo više će ga "žuljati" što će nakon Majamija imati 4.000 bodova manje nego što je imao pre tri meseca, ali ne zato što je loše igrao - nego jer nije igrao, što je mnogo bolniji podatak.

Njegov plan je jasan, učešće u Monte Karlu, Beogradu, Madridu i Rimu, uz fokus na Rolan Garos, ali pod uslovom da se pravila ne budu menjala na njegovu štetu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs