IZDAVAČKA PRAVA

PRODATA PRAVA NA KOMPLETNO STVARALAŠTVO DEJVIDA BOUVIJA ZA 250 MILIONA DOLARA!


Vorner Čepel mjuzik“ (Warner Chappell Music) sada poseduje izdavačka prava na sve Bouvijeve pesme – ogromnu kolekciju koja je stvarana šest decenija.

Vesti
13:56h Autor:
PRODATA PRAVA NA KOMPLETNO STVARALAŠTVO DEJVIDA BOUVIJA ZA 250 MILIONA DOLARA!
Foto: Profimedia

„Vorner Čepel mjuzik“ je stekao globalna prava za objavljivanje celokupnog muzičkog stvaralaštva Dejvida Bouvija.

Kako je izvestio Verajeti, prava su otkupljena od Zadužbine „Dejvid Bouvi“ za „više od 250 miliona dolara“.

Detalji sporazuma se utvrđuju već nekoliko meseci, a obuhvaćene su pesme sa Bouvijevih 26 studijskih albuma, zatim nedavno objavljenog posthumnog izdanja Toy, oba albuma Tin Machine, singlove i zvučne zapise drugih projekata.

Bouvijev katalog obuhvata šest decenija rada i uključuje stotine legendarnih snimaka kao što su Changes, Ziggi Stardust, Heroes, Space Odditi, Golden Years, Blackstar i mnogi drugi. Prema pisanju Njujork tajmsa, kolekciSvi mi u 'Vorner Čepelu' smo neizmerno ponosni što nas je Zadužbina 'Dejvida Bouvija' odabralo da budemo čuvari jednog od revolucionarnih, najuticajnijih i najtrajnijih kataloga u istoriji muzike. Ovo nisu samo izvanredne pesme, već prekretnice koje su zauvek promenile tok moderne muzike.

Bouvijeva vizija i kreativni genij naterali su ga da pomeri okvire, pesničke i muzičke – pišući pesme koje su srušile konvencije i postale deo kanona globalne kulture.

Njegov rad obuhvatao je ogromne pop hitove i eksperimentalne avanture koje su inspirisale milione obožavalaca i bezbroj inovatora, ne samo u muzici, već i u drugim umetnostima, modi i medijima“, naveo je Gaj Mut, kopredsednik i izvršni direktor „Vorner Čepela“.ja obuhvata preko 400 pesama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs