Vremenska prognoza

UPOZORENJE RHMZ ZBOG JAKIH VETROVA: Evo i kada nas ponovo očekuje sneg!

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, piše na sajtu RHMZ-a

Vesti
Autor:
UPOZORENJE RHMZ ZBOG JAKIH VETROVA: Evo i kada nas ponovo očekuje sneg!
Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog jakog vetra koji je predviđeno da će duvati danas posebno u Banatu.

- Pre podne će u košavskom području duvati jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, koji će povremeno imati orkanske udare sa brzinom oko 25 m/s (oko 90 km/h). Slabljenje košave se očekuje posle podne.

Za područje Banata na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjeno je na sajtu RHMZ-a.

Inače, danas će padati kiša, dok se na planinama očekuje sneg. Minimalna jutarnja temperatura od -4 do 2 stepena, a maksimalna dnevna širom Srbije od 5 do 10 stepeni.

Petak

Pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, zapadni, u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -2 do 4, najviša od 2 do 8 stepeni.

Subota

Oblačno s kišom, u planinama sa snegom. Кrajem dana i tokom noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima na zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 3, najviša od 3 do 6 stepeni.

Nedelja

Oblačno sa snegom, hladno i vetrovito. Padavine će povremeno biti i umerenog i jakog intenziteta, naročito u zapadnim, centralnim, istočnim i severoistočnim krajevima. U nižim predelima formiranje, a u višim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak severozapadni, povremeno sa udarima olujnje jačine, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. U Timočkoj Кrajini u nižim predelima sa kišom koja će krajem dana preći u sneg. Najniža temperatura od 0 do 2, najviša od 1 do 4 stepena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs