ZAVRŠENO SUĐENJE BANETU VIDAKOVIĆU ZA POSEDOVANJE HEROINA: Sud je ovako odlučio

Glumac Branko Bane Vidaković proveo je prošle godine 48 sati u policijskom pritvoru zbog sumnje da je posedovao drogu

Vesti
13:03h Autor:
ZAVRŠENO SUĐENJE BANETU VIDAKOVIĆU ZA POSEDOVANJE HEROINA: Sud je ovako odlučio
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Posle privođenja koje je nalikovalo scenama iz akcionih filmova, istaknuti glumac Branko Bane Vidaković proveo je prošle godine 48 sati u policijskom pritvoru zbog sumnje da je posedovao drogu. Danas je suđenje okončano, a odluka je doneta.

Glumac Branko Bane Vidaković pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara zbog 4,93 grama heroina koje je policija pronašla kog njega 17. jula prošle godine. Odlukom Apelacionog suda, njegov prijatelj, muzičar Ilija Marković zbog trgovine drogom kažnjen je sa godinu i šest meseci zatvora, pošto je kod njega pronađeno 38,34 grama heriona, tri mobilna telefona i dve vagice.

- Okrivljeni Ilija Marković je oglašen krivim što je 17. jula 2020. godine, u stanu i drugim prostorijama u Beogradu, neovlašceno radi prodaje držao heroin ukupne mase 38,34 grama. Policijski službenici ispred stana prišli su vozilu u kome su se nalazili Marković, na mestu vozača, i Vidaković, na mestu suvozača, pokazali službene legitimacije i iste pokušali da zaustave glasno uzvikujući „Stoj policija".Marković je vozilom krenuo naglo unazad u nameri da pobegne i nakon par metara udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio, a kako nije hteo da izađe iz vozila policijski službenik je prišao vozilu i šakom razbio prozor automobila - navodi se u presudi koju je potvrdio Apelacioni sud, piše "Kurir".

Podsetimo, tokom suđenja, Marković i Vidaković koji su do hapšenja bili u prijateljskim odnosima, prebacivali su krivicu jedan na drugog.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs