Humanitarna akcija

Potrebna hrana, mleko u prahu, pelene, peškiri i odeća: Evo gde možete odneti pomoć u vašoj blizini

Pogledajte gde sve možete da dostavite pomoć ugroženim građanima
Vesti
00:32h Autor:
Potrebna hrana, mleko u prahu, pelene, peškiri i odeća: Evo gde možete odneti pomoć u vašoj blizini
Foto: Tanjug

Hrana, mleko u prahu, pelene, sredstva za ličnu higijenu, ćebad, odeća i obuća ono je što je neophodno u ovom trenutku našim sugrađanima kojima je voda odnela sve. Svi koji žele da pomognu ugroženim građanima pomoć mogu da dostave na mnogobrojnim punktovima širom Beograda, u blizini svojih kuća. Molimo vas da prošetate do najbliže crkve ili nekog od dole navedenih mesta i pomognete koliko ste u mogućnosti.

Ukoliko niste u mogućnosti da odnesete pomoć na neko od ovih mesta, molimo vas da pošaljete SMS poruku na broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora. Cena poruke je 100 dinara.

Patrijarh srpski Irinej pozvao je sveštenstvo, vernike i ljude dobre volje u Beogradu da danas, od ranih jutarnjih sati, kod svih hramova počnu sa prikupljanjem pomoći u hrani, odeći, obući i posteljini za pogođene poplavama.

Pogledajte gde još možete odneti pomoć:

- Hol zgrade Gradske opštine Stari grad, Makedonska 42, od 8 do 21 sati. Neophodne informacije mogu se dobiti na telefon opštine Stari grad 011/3220-721

- Opština Novi Beograd otvorena je neprekidno 24 sata. Sve informacije mogu se dobiti i na broj telefona 3106 – 872

- Novobeogradsko Svratište za decu ulice, u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145. Dobrodošla je i pomoć deci u Krfskoj ulici

- Opštinski štabovi Crvenog Krsta 9h-15h, a kasnije u sedištu CK u Beogradu u Siminoj 19

- Na punktu u "Ateksu", Milorada Jovanovića 7

- U "Interkomercu", Omladinskih brigada 31

- Na Starom DIF-u,Deligradska 27. Radi celu noć ima i smeštaj

- U holu PMF-a

- U Etnografskom muzeju, Kolarčevoj zadužbini, pozorištu Boško Buha, Muzeju nauke i tehnike, Vojnom muzeju, Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Kući legata, Zepter muzeju, Muzeju grada Beograda - Konaku kneginje Ljubice. Otvoreni će biti i Muzej primenje umetnosti, Kulturni centar Beograda, Turistička organizacija Srbije, Istorijski muzej Srbije, Muzej Crvene Zvezde, Republički hidrometeorološki zavod (Opservatorij u Karađorđevom parku), Narodna biblioteka Srbije, Muzej Nikole Tesle, Kuća kralja Petra, Austrijski kulturni forum (ambasada Austrije) i Muzej PTT-a.

Novosađani će svoj doprinos moći da ostave do 18 sati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Studiju M, Turističkoj organizaciji grada Novog Sada, Američkom kutku i poslovnici OTP banke (Bulevar Mihajla Pupina 6) kako bi Crveni krst grada Novog Sada ovu pomoć preuzeo.

Spisak svih lokacija gde možete doneti pomoć pogledajte OVDE.

A OVDE pogledajte interaktivnu mapu lokacija gde se prikuplja pomoć.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs