SRBI ĆE USKORO IĆI U TURSKU SAMO SA LIČNOM KARTOM?

Turska je kao destinacija za Srbiju na trećem mestu, a želimo da bude na prvom i zato Srbiji dajemo prednost, rekao je ministar turizma Turske

Vesti
Autor:
Ilustracija, Foto: Stil

Građani Srbije bi u Tursku mogli da putuju samo sa ličnom kartom, najavljeno je posle sastanka ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Srbije Tatjana Matić sa ministrom kulture i turizma Turske Mehmetom Nuri Ersojem.

Ministarka Matić izjavila je da je u prvih pet meseci ove godine broj turista iz Turske u Srbiji porastao za 49 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Ona je, nakon sastanka s turskim kolegom rekla i da su turisti iz Turske sada na prvom mestu, kada je reč o dolasku stranih turista u Srbiju, saopšteno je iz Vlade.

Ona je navela da je prihvaćen predlog turskog kolege da građani Srbije putuju u Tursku, a turski državljani u Srbiju samo sa ličnom kartom.

Prema njenim rečima, turisti iz Turske pored Beograda, Novog Sada i Niša, vole da obilaze i Zlatibor, Kopaonik, Novi Pazar i sve turističke lokacije koje se nalaze na putu do tog grada.

U saopštenju na sajtu Vlade Srbije je navedeno da su sagovornci ocenili i da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje dve države u toj oblasti.

Ersoj je rekao da će Srbija i Turska raditi na tome da njihovi građani mogu da putuju u onu drugu zemlju samo sa ličnom kartom.

Turska je kao destinacija za Srbiju na trećem mestu, a želimo da bude na prvom i zato Srbiji dajemo prednost, rekao je on.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...