Molitve za kidnapovanu decu

Mišel Obama se priključila kampanji za pronalaženje 276 otetih devojčica u Nigeriji (FOTO)

Prva dama SAD iskoristila je svoju popularnost za informisanje šire javnosti o užasu kroz koji prolaze 276 kidnapovane devojčice i njihove porodice
Vesti 08.05.2014. - 14:39h
Foto: Twitter / The First Lady

Otmica 276 devojčica iz školskog internata u Nigeriji, i najave da će biti prodate u roblje, nakon tri nedelje počela je da okupira pažnju šire svetske javnosti i navela mnoge da dignu glas protiv tog monstruoznog čina uključujući i Mišel Obamu.

 

Prva dama SAD postavila je na svoj Tviter nalog fotografiju sa porukom "Bring back our girls" što u prevodu znači vratite nam naše devojčice, i tako rešila da iskoristi svoju popularnost u informisanju što većeg broja ljudi o užasu kroz koji trenutno prolaze devojčice i roditelji u Nigeriji.

 

"Molimo se za nestale devojčice u Nigeriji i njihove porodice" napisala je Mišel Obama ispod fotografije.

 

Odgovornost za otmicu preuzeo je islamistički oružani pokret Boko Haram, a vlasti u Nigeriji su ponudile 50 miliona naira (oko 325.000 dolara) za informaciju koja bi pomogla u njihovom pronalaženju i oslobađanju.

 

Svoju pomoć u pronalaženju kindapovane dece ponudile su zasad, između ostalih, Amerika, Velika Britanija, Kina, Kanada i Australija. Podsetimo, devojčice su kidnapovane 14. aprila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...