NESTABILNO

NAKON PAKLENIH VRUĆINA, STIŽU PLJUSKOVI: Vremenska prognoza za narednih 5 dana!

Do petka nas očekuju natprosečne temperature, nakon čeka nam stiže pad temperature i nevreme.

Vesti
Autor:
NAKON PAKLENIH VRUĆINA, STIŽU PLJUSKOVI: Vremenska prognoza za narednih 5 dana!
Foto: Shutterstock

Meteorolog Nedeljko Todorović najavljuje ono što mnogi hoće da čuju - da stiže osveženje. Do kraja nedelje će postati malo prijatnije, a onda sledi novi toplotni talas.

"Temperatura će pasti za pet do osam stepeni, odnosno temperatura će iznositi oko 30 stepena. Međutim, nakon toga ponovo možemo očekivati porast, ali temperature neće biti toliko visoke kao sada u četvrtak kada se očekuje pik. Prvo će se to dogoditi u Vojvodini, gde su u pojedinim delovima mogući lokalni pljuskovi i grmljavina", rekao je Todorović.

"U petak nam sredinom dana i u popodnevnim časovima stiže osveženje u Vojvodini. Tu prvo može doći do lokalnih pljuskova i grmljavina, a u noći između petka i subote lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući i u ostalim delovima Srbije. U ovim letnjim uslovima, kada god ima grmljavine, negde uvek ima i grada. Samo je pitanje da li će ga biti u manjoj ili većoj meri", kaže meteorolog i dodaje da je nemoguće unapred predvideti gde će doći do pojave grada:

Todorović je naglasio da se u petak i subotu ne očekuju izražene nepogode, već letnji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Kiša, Pljusak
foto: Profimedia

"Maksimalne vrednosti temperature će u subotu i nedelju pasti za pet do osam stepeni, odnosno temperatura će iznositi oko 30 stepena. Međutim, nakon toga ponovo možemo očekivati porast. Međutim, maksimalne temperature poslednjih dana juna neće biti iznad 40 stepeni, već će se kretati oko 35, 36 stepena. Novo osveženje sa pljuskovima i grmljavinom nas ponovo čeka već početkom jula", rekao je Todorović.

Podsetimo, četvrtak će biti najtopliji dan u godini - temperatura će biti rekordno visoka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs