OD DANAS ISPLATA 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE PENZIONERE: Za sve ostale od 17. juna

U okviru trećeg paketa državne pomoći do sada je isplaćeno tri puta po pola minimalca za privredu, prvih 30 evra za punoletne građane, kao i 100 evra za sve građane na KiM i 200 evra za nezaposlene građane na KiM

Vesti
Autor:
OD DANAS ISPLATA 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE PENZIONERE: Za sve ostale od 17. juna
Foto: Shutterstock

Danas počinje isplata jednokratne pomoći od 3.000 dinara za penzionere koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine.

Ministar finansija Siniša Mali je na Instagram profilu napisao da će od sutra novac biti isplaćivan i ostalim vakcinisanim građanima.

Od 17. juna počeće isplata za građane koji su se za tu nagradu prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol-centra. Do sada se za ovu meru pomoći države prijavilo oko 1,2 miliona građana Srbije.

Inače, u okviru trećeg paketa državne pomoći do sada je isplaćeno tri puta po pola minimalca za privredu, prvih 30 evra za punoletne građane, kao i 100 evra za sve građane na KiM i 200 evra za nezaposlene građane na KiM.

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju i 3.000 dinara za vakcinisane, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs