NOVČANA POMOĆ

MINISTAR FINANSIJA OTKRIO: Evo kada počinje isplata 3.000 dinara svim vakcinisanim građanima koji se prijave za pomoć!

Prijava za 3.000 dinara za građane starije od 16 godina koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine traje do 15. juna

Vesti
15:42h Autor:
Foto: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će u sredu, 16. juna, biti isplaćeno po 3.000 dinara svim penzionerima koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, dok će od 17. juna početi isplata za građane koji su se za tu nagradu prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol centra.

Ministar je precizirao i da će država 14. juna isplatiti pomoć od po 60 evra za sve nezaposlene, koji su zaključno sa 15. aprilom bili prijavljeni na Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Prijava za 3.000 dinara za građane starije od 16 godina koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine traje do 15. juna, podsetio je Mali i ističe da se do sada prijavilo oko 1.216.000 građana.

- Već 16. juna, prvog dana nakon isteka roka za prijavu, mi ćemo isplatiti sve penzionere koji su primili vakcinu do 31. maja. Od 17. juna kreće isplata svima onima koji su se prijavili, rekao je Mali za Tanjug.

Korona virus, Vakcina
foto: Shutterstock

Očekuje da će u narednih nekoliko dana nakon 17. juna biti isplaćeni svi građani koji se budu prijavili za 3.000 dinara kao nagradu za vakcinaciju.

Naime, za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri se ne prijavljuju, a prijavljuju se korisnici socijalne pomoći.

Ministar je podsetio i da će preostalih 30 evra svim punoletnim gradjanima koji su se prijavili za tu pomoć država isplatiti u novembru, dok će u septembru penzioneri dobiti dodatnih 50 evra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...