VILIJAM I HARI DALI DOZVOLU

VENČANICA PRINCEZE DAJANE PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON 25 GODINA: Evo gde će biti izložena!

Raskošnu haljinu će mnogi moći da vide uživo

 

Vesti
16:02h Autor:
Foto: Profimedia

Povodom 60-og rođendana preminule princeze Dajane, njena venčanica biće prvi put izložena u javnosti i to u Kensingtonskoj palati.

 

Izložba će biti postavljena u palati Kensington tokom leta, u čast obeležavanja princezinog rođendana, kao i obeležavanja 40 godina od venčanja Dajane i princa Čarlsa.

 

Kako su najavili kustosi kraljevske palate, prinčevi Vilijam i Hari dozvolili su da se venčanica njihove pokojne majke, princeze Dajane, nađe na izložbi "Royal Style in the Making", koja se otvara 3. juna 2021. godine.

 

Prvi put posle 25 godina, haljine sa volumenima od čipke s velom dužine 25 metara, koju su dizajnirali Elizabet i Dejvid Emanuel, biće dostupna javnosti.

Pored Dajanine venčanice, na izložbi će se prvi put naći i tkanina koja je korišćena za haljinu kraljice Elizabete Druge iz 1937. godine.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

"Naša letnja izložba u palati Kensington prikazaće neke od najvećih talenata britanskog dizajna, čiji je rad presudan za oblikovanje vizuelnog identiteta kraljevskih porodica tokom dvadesetog veka“, rekao je kustos izložbe Metju Stori.

 

Prvog jula, na dan 60. rođendana princeze Dajane, biće otkrivena i statua pokojne princeze koju su naručili prinčevi Vilijam i Hari.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...