NEVEROVATNO

DODELA OSKARA SE BLIŽI, A ON JE APSOLUTNI REKORDER: Ovu prestižnu nagradu je osvojio čak 26 puta!

Dodela Oskara će se održati u nedelju, 25 aprila

Vesti
Autor:
Foto: Profimedia

Sigurno možete pretpostaviti da je san svakog glumca da osvoji Oskara, ali više zlatnih statua? Pa, to je stvarnost za neke glumce, od kojih su neki nagomilali i više od desetak.

 

Ceremonija dodele Oskara za 2021. godinu održava se u nedelju, 25. aprila u osam sati uveče, a ovogodišnja lista nominovanih je, kao i obično, uzbudljiva i razočaravajuća.

 

Dakle, to će biti veoma uzbudljivo veče, ali, dok čekamo, zabavno je da se podsetimo najzabavnijih trenutaka sa crvenog tepiha, kao da vidimo ko je imao najviše Oskara ikada?

 

Svakako, imena poput Toma Henksa, Čulije Robert, Meril Strip svima prvo padaju na pamet, pogotovo kada se uzmu u obzir njihove impresivne karijere, ali ispostavilo se da je osoba sa ovom jedinstvenom titulom, niko drugi no - Volt Dizni. Osvojio je 26 Oskara, i odneo 59 nominacija. Važno je, međutim, napomenuti da je većina njegovih Oskara bila za kategorije izvan glume, poput Najboljeg animiranog kratkog filma.

Volt Dizni
foto: Profimedia

Što se tiče filma sa najviše Oskara ikada, Titanik, Ben Hur i Gospodar prstenova: Povratak kralja, dele naslov sa po 11 Oskara. U glumačkoj kategoriji, osoba sa najviše Oskara je zapravo Ketrin Hepbern, koja je zaradila četiri Oskara i 12 nominacija u kategoriji za najbolju glumicu. Pobedila je za uloge u "Jutarnjoj slavi", "Pogodi ko dolazi na večeru", "Lav zimi "i "Na zlatnom ribnjaku". Reditelj Džon Ford ima najviše Oskara za režiju sa ukupno pet, a najpoznatiji je po filmovima poput "Plodovi gneva" i "Informer".

 

Meril Strip ne zaostaje mnogo - glumica je nominovana 21 put (što je čini glumicom sa najviše nominacija) i osvojila je tri od njih. Iako Strip ove godine nije nominovana i neće imati priliku da se izjednači sa Ketrin, postoje neki glumci kji će prvi put imati priliku da dobiju Oskara.

Meril Strip
foto: Profimedia

Što se tiče najviše pobeda (i nominacija) u kategoriju za najboljeg glumca, čast je pripala Džeku Nikolsonu. Iako je izjednačen sa Danijelom Dej Luisom sa tri pobede, tri puta je bolji od Luisa u kategoriji nominacija - nominovan je 12 puta, dok je Luis postigao 6 nominacija.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...