KIM

TAMARA GRUJIĆ PRIVEDENA U POLICIJSKU STANICU VUČITRN: Evo šta je razlog!

Nakon tri sata saslušavanja, novinarka je puštena na slobodu

Vesti
11:58h Autor:
TAMARA GRUJIĆ PRIVEDENA U POLICIJSKU STANICU VUČITRN: Evo šta je razlog!
Foto: Kurir/Ana Paunković

Policija lažne države Kosova objavila je detalje privođenja voditeljke Tamare Grujić i članova njene novinarske ekipe u Vučitrnu.

"Policija je sprovela osmoro državljana Srbije u policijsku stanicu u Vučitrnu radi verifikacije, a nakon toga ih pustila na slobodu," izjavio je portparol policije za region južnog dela Kosovske Mitrovice Avni Zahiti.

Kancelarija za KiM prethodno je objavila da su pripadnici policije priveli u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić koja u južnoj srpskoj pokrajini realizuje epizode za emisiju "Sa Tamarom u akciji" i da je voditeljka posle nekoliko sati puštena na slobodu.

Zahiti je rekao da je policija u Vučitrnu danas u podne na gradskoj tvrđavi naišla na nekoliko osoba koje su fotografisale Gradski dvorac, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Ekonomiju onlajn.

Predsednik privremenog organa opštine Vučitrn Milan Kostić saopštio je danas da je policija lažne države Kosova tri sata saslušavala Tamaru Grujić i članove njene ekipe.

"Tamara je puštena nakon intervencije direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića. Potom se sa ekipom vratila u Prilužje i nastavila sa snimanjem priloga o socijalno ugroženim srpskim porodicama na KiM," rekao je Kostić i precizirao da su novinari privedeni tokom snimanja Vojinovića mosta po kojem je Vučitrn poznat.

Naglasio je da je odlukom tužioca obavljen razgovor sa privedenima.

"Za potrebe verifikacije osmoro državljana Srbije sprovedeno je u policijsku stanicu. Obavešten je tužilac i nakon potrebne provere osobe su puštene," naveo je Zahiti.

Tamara Grujić je potvrdila da je nju i njenu ekipu greškom privela policija, a dodala je da je sada sve u redu i da mogu da nastave sa snimanjem emisije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs