Obratite pažnju

Preti nam scenario iz Armagedona: Galaktička katastrofa vreba iza ćoška?

U Fondaciji B612, agenciji posvećenoj zaštiti Zemlje od asteroida, veruju da bi asteroidi snage atomske bombe mogli češće da pogode Zemlju nego što se pre verovalo
Vesti
02:22h Autor:
Foto: Thinkstock

Šanse da asteroidi udare u Zemlju su 3 do 10 puta veće nego što smo mislili - što znači da bi galaktička katastrofa mogla da "vreba iza ćoška", piše magazin Tajm (Time).

 

Fondacija B612, agencija posvećena zaštiti planete od asteroida, objavila je rezultate najnovijeg istraživanja koji potvrđuju da udari asteroida nisu retkost. Samo od 2000. do 2013, čak 26 asteroida sudarilo se s našom planetom, a B612 objavio je grafičku animaciju koja pokazuje gde su ti asteroidi završili. Srećom, većina u okeanima.

 

Zato u toj fondaciji veruju da bi i asteroidi snage atomske bombe mogli češće da pogode Zemlju nego što se pre verovalo.

 

"Udari asteroida nisu retkost. Zapravo su 3 do 10 puta češći nego što smo ranije mislili", kaže član Fondacije B612 Edvard Lu.

 

Fondaciju su osnovala dvojica bivših astronauta, da bi prikupili novac za svemirski teleskop kojim bi uočili asteroide koji se kreću ka Zemlji.

 

"Činjenica da nijedan od 26 asteroida koji su udarili u Zemlju nije otkriven pre udara, dokaz je da katastrofu udara asteroida koji bi mogao da uništi ceo grad sprečava čista sreća", zaključuje Lu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...