Mere se ne poštuju

DR TIODOROVIĆ: Ako se OVO DESI, dodatno ćemo skratiti RADNO VREME UGOSTITELJIMA I TRŽNIM CENTRIMA

Doktor i član Kriznog štaba naveo je i da se razmišlja da u mestima u kojima brojevi budu rasli, doći će do potpunog zatvaranja restorana i kafića 

Vesti 12.02.2021. - 12:59h Autor: Kurir
Ilustracija, Foto: Kurir

Ako broj zaraženih ne bude počeo da pada i mere i dalje ne budu poštovane, Krizni štab će dodatno skratiti radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara, a u onim mestima gde brojke budu enormno rasle, poput Vranja, moguće je i zatvaranje svih restorana i kafića, ističe za Kurir prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba.

 

On navodi da u situaciji kada svakodnevno imao oko 2.000 nobvozaraženih, kada se bolnice opet pune, a tek nam slede četiri neradna dana oko Sretenja, samo možemo razgovarati o još restriktivnijim merama.


- U onim lokalnim sredinama gde raste broj pozitivnih i obolelih, poput Vranja, razmatra se mogućnost, ukoliko se trend porasta ne zaustavi i ne kontroliše, moguće je i zatvaranje ugostiteljskih objekata. A medicinski deo Kriznog štaba je za još rigoroznije mere na nivou cele Srbije ako se situacija ne podvede pod kontrolu. Broj novozaraženih treba izrazito da padne, za početak da bude trocifren - navodi prof. Tiodorović i dodaje da sledeća sednica Kriznog štaba još nije zakazana, te se ne zna kada će tačno biti.


A za predstojeći praznik, ističe, posebno će na udaru kontrolora biti Zlatibor i Kopaonik, gde su smeštajni kapaciteti već rasprodati.

 

- Naloženo je sanitarnoj inspekciji i komunalnoj miliciji da sprovode rigorozne kontrole i nadzor i da kazne budu najviše moguće. Lično, kad bih video neki kafić ili restoran pun ljudi i još bez maske, odmah bih ga zatvorio - navodi prof. Tiodorović.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs