Borba protiv korona virusa

Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba: Nema popuštanja mera

Iako se u javnosti šuškalo o tome, navijača ipak neće biti na Marakani

Vesti 29.01.2021. - 10:35h Autor: Kurir
Foto: Kurir/Zorana Jevtić

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je danas posle sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa da beležimo stabilniju situaciju i jednoglasno smo odlučili da nema nikakvih popuštanja mera.

 

Do ovog momenta vakcinisano više od 415.000 ljudi, uzuzetno je velika zainteresovanost građana i to je svetlost na kraju tunela o kojem pričamo - rekla je dr Kisić.


Dodala je i da kao i posle svake vakcinacije prati se učestalost svih neželjenih reakcija.

 

- U ovom momentu imali smo tri neželjene reakcije na oko 415.000, što je oko 0,7 na 100.000. Tri neželjene reakcije koje su teže po definiciji i zahtevaju hospitalizaciju, ali osobe nisu bili životno ugrožene. Jedan hematom, jedanoj zapaljenje limfnih čvorova i jedan blaži oblik alergijske reakcije. Brzo im je sanirano zdravstveno stanje i pušteni su kući - objasnila je dr Kisić.

 

Od samog centra sprovođenja vakcinacije korisnici georntoloških centara bili su prioritet, a dr Kisić je rekla da je do ovog momenta oko 6.500 korisnika primilo vakcinu.

 

- Imajući u vidu i značajan pad učestalosti oboljevanja korisnika i zaposlenih u gerontološkim centrima usvojena je preporuka da se svim korisnicima dozvole posete u strogo kontorlisanim uslovima i uz poštovanje svih mera - kazala je ona.

 

Dodala je i da se to odnosi na korisnike koji su kompletno vakcinisani, sa dve doze i da je od tada prošlo najmanje sedam dana.

 

Ukidanje PCR za ulazak iz Mađarske

 

- Razmatrali smo i takvu mogućnost i imajući u vidu zapažen trend porasta proteklih dana u ovom momentu se nismo odlučili za takvu meru - kazala je ona.

 

Ništa od navijača na Marakani

 

- Imajući u vidu da je takva situacija da nismo dozvolili popuštanje bilo kakvih mera, ni takvu mogućnost nismo otvorili - rekla je kratko dr Kisić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...