STIŽE LOŠE VREME

Spremite se za nedelju i ponedeljak: Širom Srbije padaće ledena kiša i sneg! Detaljna prognoza za naredna dva dana!

RHMZ upozorava na pojavu obilnih padavina sutra i prekosutra u Srbiji, povećanje snega i pojavu ledene kiše.

Vesti 09.01.2021. - 15:14h Autor: Stil/Kurir
Foto: Profimedia

Obilnije padavine sutra se očekuju na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80 mm, a tokom dana u višim predilima će doći do povećanja visine snega oko 30 cm, ponegde i više, a u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 cm.

 

Istovremeno, u nižim predelima na jugu sneg ce mestimišno prelaziti u kišu koja će se ledtiti pri tlu.

 

U ponedeljak se očekuje manje padavina, ali će doći do daljeg povećanja visine snega, u nižim predelima na jugu sneg će povremeno prelaziti u kišu koja će se ledtiti pri tlu.

 

Prema prognozi za sutra, biće oblacno sa snegom, uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača.

 

Na krajnjem severu Vojvodine uglavnom suvo.

 

U drugom delu dana sneg će na jugu zemlje ponegde prlaziti u kišu koja će se lediti pri tlu. Više padavina se očekuje u centralnim, a obilne padavine u južnim krajevima Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80mm. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 0 do 3 stepna.

 

U Beogradu sutra oblačno sa snegom, uz formiranje na širem području grada i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od -1 do 1 stepen.

 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 17. januara, u većini dana oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, značajnije u višim predelima. U ponedeljak na jugu ponegde i sa kišom koja će se lediti pri tlu. Od utorka mestimično slab sneg. Samo se u petak očekuje umereno oblačno i suvo. Dnevna temperatura padu i biće u granicama proseka ili malo ispod proseka.

 

(Stil/Kurir.rs/Tanjug)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...