temperatura neće prelaziti nulu

Detaljna vremenska prognoza za januar: Meteorolog Nedeljko Todorović otkrio da sledi temperaturni preokret!

Meteorolog kaže da se do kraja januara ne očekuju nikakve ekstremne temperature, iako će biti ledenih dana

Vesti
Autor:
Foto: PrintscreenJutjub/ Novo jutro

Novogodišnja noć je protekla bez snega, temperature su čak i iznad proseka za ovo doba godine, a meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će i narednih sedam dana biti natprosečno toplo.

 

- Srednja maksimalna temperatura za prvi deo meseca, pa čak i za čitav januar je oko tri ili četri stepena. Do 10 . januara biće natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama od set, sedam pa do 10, 11 stepeni uz nešto kiše. Sneg samo u višim planinskim predelima - rekao je Todorović za Pink.

 

Prema njegovim rečima, posle 10. januara sledi pad temperature i ona će biti primerenija ovom mesecu, a pored kiše može da bude i snega i u nižim predelima.

 

Todorović je ocenio da je 2020. godina bila natprosečno topla, kada se gledaju srednje temperature, ali nije bilo ekstremno vrućih dana tokom leta.

 

- Ova godina će biti sličnija prethodnoj. Nema nagoveštaja ekstremno nisikih ili visokih temeperatura tokom zime, možda nekoliko toplijih dana tokom leta – rekao je Todorović.

 

Kako je dodao, u januaru će biti ledenih dana, a to znači da temperatura u nekim danima neće prelaziti nulu.

 

- Prilika za snežne padavine biće od 12. do 17. i od 22. do 25. januara – rekao je Todorović.

 

U Beogradu moguć sneg i za Božić.

 

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda većina dana u januaru pratiće padavine u vidu kiše, ali i snega.

 

Mesečna prognoza najavljuje kišu i sneg već za Božić, ali i tokom ostalih dana. Kiša je prognozirana za period od sedmog do 11. januara, zatim sredinom meseca, ali i od 24. do 28. dana tokom prvog meseca ove godine.

 

Snežne padavine se očekuju, pored Božića i za Srpsku Novu godinu, kao i 18. i 19. januara. Sneg je takođe u prestonici prognoziran i za poslednji dan u mesecu.

 

Maksimalna dnevna temperatura biće zabeležena 23. i 26 januara kada će živa u termometru dostići 10. podeok. Najhladnije tokom prvog meseca ove godine biće 13. i 14. januara kada bi prema prognozama meteorologa živa u termometru mogla da se spusti i do četiri stepena ispod nule.

 

Međutim, mesečna prognoza vremena se izrađuje prvog i 15. u mesecu, te je orijentaciona pa je poželjno koristiti je uz prognozu za pet dana unapred kako bi se dobio precizniji izgled vremena.

 

Evo kako će Beograđani plaćati gradski prevoz od sredine 2021: Bus plus odlazi u istoriju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs