brinimo o prirodi

Velika akcija pošumljavanja: Na Fruškoj gori posađeno 28.000 stabala

Akcija pod nazivom "60 godina - 60.000 sadnica" trajaće sve dok se ne posadi i poslednje planirano stablo na tri lokaliteta ovog nacionalnog parka

Vesti
Autor:
Velika akcija pošumljavanja: Na Fruškoj gori posađeno 28.000 stabala
Ilustracija, Foto: Thinkstock

Od početka velike Akcije pošumljavanja, koju je organizovao Nacionalni park Fruška gora (NPFG), za osam dana posađeno je 28.000 sadnica hrasta na 11 hektara, na dva lokaliteta na Fruškoj gori, saopštio je NPFG.

Akcija je počela 15. novembra, povodom obeležžavanja 60 godina od proglašenja prvog Nacionalnog parka u Srbiji, sadnjom 60.000 novih sadnica.

"Akcija obeležžavanja jubileja '60 godina-60.000 sadnica' trajaće svakodnevno dok se ne posadi svih 60.000 sadnica na sva tri planirana lokaliteta", saopšteno je iz NPFG.

NPFG zahvaljuje za podršku, doprinos i učešće svim građanima, pojedincima i organizacijama, medijima i društveno odgovornim kompanijama koji su prepoznali ekološki i društveni značaj te akcije.

"Primarni cilj akcije je povećanje opšte pošumljenosti Srbije i što kvalitetniji žživot generacija koje dolaze", navode u tom Nacionalnom parku.

Pozivaju sve zainteresovane da im se pridružže u akciji, čim epidemiološka situacija u držžavi to ponovo dozvoli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs