nove mere

Odluka kriznog štaba: Promenjen režim gradskog prevoza, evo da li će stajati na svakoj stanici!


Gradski saobraćaj neće biti obustavljen, a produžava se vreme takozvanog špica kad će biti povećan broj vozila, odlučio je danas beogradski Krizni štab

Vesti
12:36h Autor:
Odluka kriznog štaba: Promenjen režim gradskog prevoza, evo da li će stajati na svakoj stanici!
Foto: Foto/Shutterstock

Dosadašnji špic, koji je trajao od 15 do 17 časova i tokom kog je uključivan maksimalan broj vozila, ubuduće će biti produžen i trajaće od 15 do 20 časova.

Odluka gradskog Kriznog štaba počeće da se primenjuje od sutra kao i mere koje je u subotu doneo republički Krizni štab za borbu protiv korona virusa.

Autobus će stajati na stanici

Prema odluci gradskog kriznog štaba u tom periodu će biti uključeno 236 vozila više od uobičajenog broja. To praktično znači da će na ulicama u periodu od 15 do 20 časova biti 1.641 vozilo javnog gradskog prevoza.

Navodi koji su se pojavljivali u javnosti da autobus, ako u njemu bude više od 50 odsto popunjenosti, neće stati na stanici, nisu osnovani.

Inače, za protekla dva dana u glavnom gradu sprovedena su 652 inspekcijska nadzora i izvršena kontrola ugostiteljskih, maloprodajnih objekata i tržnih centara.

U dva slučaja naređeno je da se isprazni lokal i donete su mere. U jednom slučaju komunalna milicija je zabranila rad u objektu u trajanju od 72 sata, a napisano je šest prekršajnih naloga...

Od početka pojačanih kontrola izvršeno je 12.558 inspekcijskih nadzora.

Vlada Srbije je u subotu na predlog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa donela nove mere koje stupaju na snagu sutra u 18 časova.

Ima ih ukupno sedam, a među njima su skraćenje radnog vremena restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima do 18 časova, osim prodavnica, koje će radititi do 21 čas.

Imunitet na korona virus mogao bi da traje godinama, možda čak i decenijama: Tvrde nova istraživanja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs