doktorka kisić sve objasnila

Nova mera kriznog štaba: Srbija dobija kovid redare, evo gde će biti obavezni!

Kovid redari će biti obavezni u svim poslovnim, uslužnim prostorima koji imaju više od dva zaposlena

Vesti
Autor:
Foto: Kurir

Na sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti kovid 19, između ostalog, donesena je i odluka da od danas svaki uslužni objekat mora da ima odgovornu osobu za sprovođenje epidemioloških mera.

 

Njihovo radno vreme ostaje do 23 sata, kao i do sada, ali su propisane striktne mere - obavezno je da se uđe sa maskom, koju je moguće skinuti kada se sedi za stolom, ali ukoliko se ide u toalet ili se napušta restoran, maska ponovo treba da se nosi.

 

Moguće je da osobama, koje su na radnom mestu, a koje su inače savesne i odgovorne, u nekom trenutku popusti pažnja. Upravo zbog toga je potrebna kontrola i za to će biti zadužen redar, rekla je prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i zamenik direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ na današnjoj konferenciji za medije.

 

Ona je objasnila da se to na primer, ne odnosi na kioske, ili prostore gde je jedan zaposleni, već na sve objekte koje imaju više od dvoje zaposlenih.


„Ne treba mere da posmatamo sa aspekta kažnjavanja, već da nam donesu korist“, rekla je ona.

 

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je i da radno vreme ugostiteljskih objekata ostane do 23 sata. Obavezno je da se uđe sa maskom. Za stolom ona može da se skine.

 

Preporuka Kriznog štaba: Nositi masku uvek i svuda

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs