Suzbijanje korona virusa

Nova mera kriznog štaba: Od sutra svi zatvoreni objekti rade najkasnije do 23 h

Beograd je trenutno najveće žarište, najavljene pojačane kontrole poštovanja mera

Vesti
Autor:
Nova mera kriznog štaba: Od sutra svi zatvoreni objekti rade najkasnije do 23 h
Foto: Shutterstock

Krizni štab održao je sednicu na kojoj su razmatrane mere za suzbijanje predstojećeg trećeg talasa epidemije virusa korona koji bi prema najavama epidemiologa trebalo da se dogodi u novembru.

Na sednici u zgradi Vlade Srbije bili su prisutni premijerka Ana Brnabić i ministri zdravlja Zlatibor Lončar i rada Zoran Đorđević.

Sednica je održana u trenutku kad je Beograd najveće žarište virusa korona u Srbiji i kad su pooštrene kontrole sprovođenja mera. Iz tog razloga na sednici Kriznog štaba jedna od glavnih tema bila je situacija i povećanja broja obolelih u prestonici.

Odluke Kriznog štaba saopštila je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

- Bez obzira na blago povećanje broja obolelih i dalje smo jedna od zemalja sa najnižom učestalošću oboljevanja. Znamo na osnovu iskustva drugih zemalja da se to može brzo promeniti. Ove nedelje je rizik bio 19 odsto veći za obolevanje nego prethodne nedelje tako da nam je to jedna alarmantna situacija. Sada je ključni momenat da damo sve od sebe da poštujemo preventivne mere. Najveći broj obolelih je iz Beograda. Doneli smo odluku da svi zatvoreni objekti mogu da rade samo do 23 časa - rekla je Kisić Tepavčević i naglasila da ta mera stupa na snagu sutra i da važi za sve zatvorene objekte bez obzira na to da li imaju baštu ili ne.

Zatvaranje Beograda prema njenim rečima nije razmatrano.

- Moramo da naučimo da živimo sa virusom - dodala je Kisić Tepavčević i najavila da će se kontrolisanje poštovanja mera nastaviti u svim gradovima u kojima se broj zaraženih povećava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs