Neverovatno

Gugl zaposlenim dao petak kao slobodan dan: Produženi vikend kako bi se smanjila napetost!

„Molim vas, odvojite vreme i učinite sve što vam treba.“

Vesti
Autor:
Gugl zaposlenim dao petak kao slobodan dan: Produženi vikend kako bi se smanjila napetost!
Foto: Profimedia

Tehnološki div Gugl je svojim zaposlenima dao slobodan petak kako bi izbegli izgaranje dok pandemija koronavirusa ulazi u sedmi mesec.

Kompanija je izabrala petak za jednokratni plaćeni odmor kako bi se postiglo “kolektivno blagostanje” među zaposlenima, a s obzirom na to da je prvog ponedeljka u septembru i američki praznik Dan rada, zaposleni su dobili produženi vikend.

“Snažno vas podstičeemo da uzmete ovaj slobodan dan – a menadžeri bi trebalo da svoj tim organizuju kada su u pitanju radne obaveze kako bi slobodne dane iskoristili”, kažu iz internog foruma za zaposlene.

“Ako vaši menadžeri ipak vide da postoji posao koji hitno treba da se završi, trebalo bi da za slobodan dan uzmete sledeći radni dan”, navedeno je.

Napomena kompanije došla je u momentu kada rukovodioci pokušavaju da nađu načine za normalno funkcionisanje za rad na daljinu najmanje do sredine 2021. godine.

Gugl je dodao da je praznik vezan za pandemiju i da neće biti dodat u godišnji kalendar.

„Ovaj dodatni odmor specifičan je za 2020. godinu kako bi održao blagostanje u kompaniji zbog koronavirusa“, rekla je kompanija.

„Molim vas, odvojite vreme i učinite sve što vam treba.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs