Ponovno okupljanje ambasadora britanskog humora

Majkl Pejlin iz Monti Pajtona: Okupili smo se zbog para, a posle kud koji mili moji

Ja imam samo jednu ženu. Džon Kliz ih je imao nekoliko, a Teri Džouns otplaćuje kredit, naveo je kao logične razloge okupljanja nakon 3 decenije
Vesti 17.03.2014. - 16:46h Autor: Beta
Foto: Reuters

Majkl Pejlin, komičar iz britanske serije od pre četiri decenije "Leteći cirkus Montija Pajtona", izjavio je da je najavljeno ponovno okupljanje te glumačke ekipe "samo zbog novca" i dodao da će to biti kraj komične družine, prenose danas francuski mediji.

 

Glumci serije su krajem prošle godine najavili da će 2. jula održati šou u londonskoj Areni, uz mogućnost drugih nastupa.

 

"To je sve zbog novca. Barem smo jasni, ne kao grupa Polis pre nekoliko godina. To je samo marketinški trik", izjavio je Pejlin za francuski sajt Gala.fr.

 

"Ja imam samo jednu ženu. Džon Kliz ih je imao nekoliko, a Teri Džouns otplaćuje kredit, a ni ja nemam neke pare. Posle predstave, svi ćemo se zagrliti i - kud koji mili moji", zaključio je Pejlin.

 

Družinu Monti Pajton čine Džon Kliz, Erik Ajdl, Teri Gilijan, Majkl Pejlin i Teri Džouns. Šesti član trupe, Grejem Čapman, umro je 1989. godine.

 

Prva epizoda "Letećeg cirkusa" emitovana je 5. oktobra 1969. na Bi-Bi-Siju (BBC). Serija je na tom kanalu prikazivana do 1974. godine. Grupa je snimila i nekoliko filmova, veći broj muzičkih ploča, objavila nekoliko knjiga i kompjuterskih igara. Održali su i veći broj pozorišnih nastupa. Njihov iščašeni humor uticao je na žanr komedije širom sveta, a neke od njihovih rečenica su opštepoznate: najava "A sad nešto potpuno drugačije!" (And now, for something completely different) i pretnja-upozorenje: "Niko ne očekuje špansku inkviziciju" (Nobody expects the Spanish Inquisition).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...