KORONA VIRUS

Predstave na Tašmajdanu se odlažu: Zbog novih mera zaustavlja se rad Beogradske letnje scene na otvorenom

Vesti
Autor:
Predstave na Tašmajdanu se odlažu: Zbog novih mera zaustavlja se rad Beogradske letnje scene na otvorenom
Foto: Shutterstock

Pozorišni program Beogradske letnje scene na Tašmajdanu obustavlja se danas usled novonastale situacije, promene epidemiološke slike virusa Covid-19 i najnovijih odluka medicinskog kriznog štaba Srbije kojim se ograničava okupljanje na zatvorenom i otvorenom prostoru do 200 osoba, stoji u saopštenju Grada Beograda koje je dostavljeno Tanjugu.

Kako je navedeno, ova manifestacija je osmišljena upravo da bi se prevazišao problem prekida rada pozorišta usled pandemije i uvođenja vanrednog stanja sa dobrom željom da se nastavi pozorišni život u našem gradu.

"Ovaj jedinstveni poduhvat, koji je na jednom mestu okupio sva beogradska, mnoga srpska pozorišta, privatne i nezavisne produkcije, sa idejom da publici i svim gostima Beograda krajem juna i tokom jula omogući gledanje preko 40 pozorišnih predstava, pokazao je da su umetnici i publika sa velikom radošću iščekivali ponovni susret uživo i nove pozorišne doživljaje", poručuju u saopštenju.

Grad Beograd je zahvalio svim pozorištima, umetnicima, učesnicima i publici Beogradske letnje scene o čijem eventualnom nastavku će se odlučivati kada se za to steknu uslovi.

U međuvremenu za sve kupljene ulaznice može da se izvrši povrat novca na blagajnama matičnih pozorišta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs