onlajn

U toku je prijava za prijemne ispite: Na Univerzitetu u Beogradu ima za više od 15.000 brucoša!


U toku je prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita na fakultetima Univerziteta u Beogradu

Vesti
Autor:
Foto: Shutterstock

Većina fakulteta organizovala je onlajn prijave, a kandidati od 24. do 28. juna dostavljaju dokumenta na uvid.

 

Prvi je prijemni zakazao Elektrotehnički fakultet za 29. i 30. jun na Beogradskom sajmu.

 

Dekan ETF-a Milo Tomašević kaže da su na Sajmu idealni uslovi, jer može da se postavi veća distanca među kandidatima i da su bolji uslovi nego da se polaže na fakultetu.

 

On je naveo da su kandidati prijave sa dokumentacijom slali elektronski, a da 24, 25. i 26. juna dolaze da "potvrde izlazak na prijemni".

 

"Imamo više od 1.000 prijavljenih kandidata, što je zainteresovanost na nivou prethodnih godina. Ove godine upisujemo 720 brucoša - 540 na Elektrotehnici i računarstvu i 180 na Softverskom inženjerstvu", rekao je za Tanjug Tomašević.

 

Mašinski fakultet u Beogradu otvoriće vrata za 680 budžetskih i samofinansirajućih studenata. Prijave kandidata i kopije dokumenata primali su onlajn, a od 24. do 27. kandidati donose orginalnu dokumentaciju na uvid.

"Onlajn se prijavilo više od 800 kandidata. Juče i danas do 14 sati 613 kandidata je donelo dokumentaciju na uvid i upisalo se za polaganje prijemnog koji je planiran 1. i 2. jula", kaže dekan Mašinskog fakulteta prof. Radivoje Mitrović.

 

Na Univerzitetu u Beogradu mesta ima za 9.621 brucoša koji će studirati o trošku države i 5.571 brucoša koji će plaćati školarinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...