Centar za promociju nauke

Beograđani, javite gde nedostaje hladovina u gradu! (VIDEO)

Da li negde nedostaje javna česma ili hladovina?

Vesti 17.06.2020. - 15:09h Autor: Bizlife
Foto: Profimedia

U susret, nadamo se, toplijem vremenu, Centar za promociju nauke pozvao je građane Beograda da tokom letnjih meseci prepoznaju i obeleže klimatske izazove u gradu prouzrokovane vrućinom i predlažu moguća rešenja.

 

Svi građani će imati priliku da na interaktivnoj mapi obeleže mesta u gradu na kojima ih vrućina najviše pogađa. Da li negde nedostaje javna česma ili hladovina? Kako bi na nekoj lokaciji mogli da se ublaže efekti vrućine?

 

Građani imaju priliku da obeleže i dobre i loše primere prilagođavanja na klimatske promene sa kojima se u Beogradu svakodnevno susreću, a ovo je prilika da neki od izazova budu konstruktivno rešeni, navodi Centar za promociju nauke.

 

Podršku ovoj akciji dala je i poznata hrvatska muzičarka Ida Prester, koja od nedavno živi u Beogradu. Ona je učestvovala i u promotivnom spotu za ovu akciju.

 

„Dragi Beograđani, klimatske promene u našem gradu su žive i opipljive. Zime su blage, skoro i bez snega, a leta su nikad toplija. Svedoci smo sve češćih vremenskih ekstrema poput obilnih padavina i jakih suša. Voleli bismo da ovog leta na našoj interaktivnoj mapi obeleležavate mesta na kojima vas vrućina najviše pogađa…“, govori Ida Prester.

Pogledajte video u nastavku:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...