Vremenska prognoza

Red kiše, red sunca: Evo kada će se vreme konačno prolepšati!

Vrelih dana teško da će uopšte biti

Vesti
Autor:
Foto: Shutterstock

Ako ste očekivali malo lepše vreme u narednim danima, ta promena biće kratkog daha. Tek od sredine juna moći ćemo da se nadamo sunčanim i toplijim danima, bez padavina, a ni tada nas ne čekaju vreli dani jer najviše dnevne temperature neće prelaziti ni 30 stepeni.


Ceo maj bio je tipičan prolećni - pratilo nas je isključivo promenljivo vreme, bilo je dana sa kratkotrajnim kišnim intervalima praćenim grmljavinom, a slične vremenske prilike očekuju našu zemlju i tokom prve dve nedelje juna. Kako meteorolozi najavljuju, sredinom ovog meseca doći će do postepene stabilizacije vremena i sunčnih dana bez padavina.

 

Ove nedelje gotovo u čitavoj Srbiji biće smene kišnih i sunčanih perioda, sa prosečnim temperaturama do 20 stepeni Celzijusa. Temperature će tokom današnjeg dana kao i do sada biti ispod proseka za ovo doba godine, sa maksimalnom dnevnom do 18 stepeni.

 

Od utorka očekuje nas nešto više sunčevih zraka, a temperature će postepeno krenuti da rastu. Umereno oblačno u jutarnjim satima biće u utorak, dok će tokmo popodneva doći do slabije kiše, koja će prestati do večeri, kada će i doći do razvedravanja. Pojačan severozapadni vetar biće prisutan do srede.

foto: Profimedia

- Od srede i četvrtka možemo očekivati stabilizaciju vremena, međutim i tada može doći do kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Temperature će na kraju ove sedmice biti u postepenom rastu - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

 

Prolazno naoblačenje sa mogućim slabim padavinama očekuje se u petak, dok se vikendu posebno možemo radovati zbog temperatura do čak 30 stepeni.


Budući da je naše podneblje pogodno za grmljavinske nepogode, one nas neće zaobići ni tokom juna.

 

- U kombinaciji viših junskih temperatura i vlage u vazduhu, može doći do jačih oluja u delovima zemlje gde bude bilo grmljavine - rekao je Đurić.

Stanovnike u brdsko-planinskim predelima pogodiće nešto niže temperature od onih u drugim delovima Srbije.

- Cela Srbije uglavnom će biti ujednačena po temperaturama, neće biti neke znatne razlike sem u brdsko-planinskim predelima, gde će temperatura uvek biti niža za nekoliko stepeni nego na primer u Vojvodini. Eventualno tamo gde bude bilo grmljavinskih nepogoda temperatura će se na nekoliko sati sniziti, međutim, kako smo navikli i tokom prethodnog meseca, iz časa u čas smenjivaće se sunce i oblaci - dodao je Đurić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...