Kao u zaboravljena vremena

Beograd: Od 1. juna bioskop na otvorenom na Adi Ciganliji

Prvih mesec dana biće besplatno, a filmovi će se gledati iz automobila

Vesti
Beograd: Od 1. juna bioskop na otvorenom na Adi Ciganliji
Foto: Shutterstock

Parkiralište na Adi Ciganliji tokom letnjih večeri biće pretvoreno u bioskop, dok će se na otvorenom stadionu “Tašmajdan” u večernjim časovima odigravati pozorišne predstave, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je rekao da je, s obzirom na to da prema odluci Vlade ne rade bioskopi i pozorišta i da će ta odluka biti duže vreme na snazi, Grad želeo da omogući Beograđanima da odlaze u bioskop.

“Postigli smo dogovor sa Kombank dvoranom da se parkiralište na Adi Ciganliji, od 1. juna do kraja leta pretvori uveče u bioskop na otvorenom, u kome će se filmovi gledati iz automobila“, kazao je Vesić.

Kako je naveo, tako nešto u glavnom gradu nije bilo poslednjih decenija. Dodao je da na taj parking može da stane dosta automobila, a i nema stambenih zgrada u neposrednoj blizini, pa neće smetati sugrađanima.

“Mislim da nikada nismo imali takav bioskop. Takvi bioskopi su nekada bili popularni u svetu, gledali smo ih u filmovima, a sada vidim da se i u drugim gradovima polako otvaraju. Mislim da će to biti zaista jedna lepa atrakcija za Beograđane”, rekao je Vesić.

Bioskop besplatan do 1. jula

Kako je kazao, u prvoj fazi od 1. juna do 1. jula, bioskop će biti besplatan, te će od prvog dana jula krenuti naplata karata.

“Program će obezbeđivati Kombank dvorana, oni imaju nekoliko bioskopskih sala. To će biti zajednički urađeno sa njima. Pozivam sve Beograđane da iskoriste priliku da iz svojih automobila gledaju filmove i siguran sam da će to ovog leta biti atrakcija”, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je i održavanje pozorišnih predstava na otvorenom, kako bi se iskoristio prostor na otvorenom.

“Ponudićemo našim pozorištima, kulturnim institucijama, da tokom leta na Tašmajdanu, imaju pozorišne predstave, koncerte i slično, kako bismo mogli da pružimo građanima da vide nešto što nisu mogli ovih meseci”, rekao je Vesić.

Poštovaće se sve mere, biće obezbeđena distanca između automobila, a u samom vozilu moći će da budu dve osobe, ili četvoročlana porodica, dodao je on.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs