Do 30. juna

Preporuka Vlade Srbije: Zaposleni koji rade od kuće ili su na odsustvu, da iskoriste stare odmore

Evo šta će biti sa odmorima iz 2019. godine za one koji regularno odlaze na posao tokom vanrednog stanja

Vesti 07.04.2020. - 15:52h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstock

Vlada Srbije donela je danas, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zaključak kojim je preporučeno da zaposleni koji u toku vanrednog stanja posao obavljaju od kuće iskoriste preostali deo godišnjeg odmora za 2019. godinu u skladu sa zakonom, odnosno do 30. juna 2020. godine.

 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rada, preporučeno je i da poslodavci koji u uslovima vanrednog stanja nisu u mogućnosti da organizuju proces rada te su zaposlene uputili na odsustvo, prednost daju korišćenju godišnjih odmora.

 

Dodaje se da poslodavci mogu da dozvole korišćenje preostalog dela godišnjeg odmora za 2019. godinu, zaključno sa 31. decembrom 2020. za zaposlene koji u toku vanrednog stanja posao obavljaju redovno, na svom radnom mestu.

 

Ministar Zoran Đorđević kazao je da se na sve načine želi da omogući građanima da sačuvaju svoje poslove i u toku vanrednog stanja, ali se, dodaje, istovremeno mora misliti i na poslodavce.

 

"Zato ćemo se na razne načine i svim novim merama koje donosimo truditi da jednako pomognemo svim građanima Srbije, na prvom mestu njihovom zdravlju, bezbednosti, ali i mogućnosti da ostvare sva prava koja im pripadaju", naveo je Đorđević.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...