Broj stalno raste

Više od milion ljudi u svetu zaraženo korona virusom: Evropa najugroženiji kontinent

Pola miliona obolelih je u Evropi, dok je Italija zemlja sa najviše žrtava

Vesti
Autor:
Foto: Shutterstock

Broj zaraženih koronavirusom u svetu premašio je milion. Do sada je preminulo više od 52 hiljade, a više od 211.000 obolelih je izlečeno.


Prema podacima Roylaba, u svetu je trenutno zaraženo više od 1.000.200 ljudi, ali ta brojka raste iz minuta u minut.

 

Trenutno najugroženija zemlja su Sjedinjene Američke Države sa više os 236.000 obolelih i skoro 5.800 preminulih.


Evropa je najugroženiji kontinent sa više od pola miliona obolelih, a Italija je već mesec dana zemlja sa najviše žrtava korona virusa.

U Italiji je u poslednja 24 sata umrlo 760 ljudi, čime se ukupan broj žrtava u toj zemlji povećao na 13.915. Prema poslednjim podacima, novozaraženih je 4.668. Broj preminulih u toj zemlji opada već četvrti dan, dok je broj izlečenih u porastu. Trenutno je od koronavirusa skoro 18.300 oporavljenih.


U drugoj kritičnoj evropskoj zemlji, Španiji, nažalost, broj žrtava raste.
U Španiji je u poslednja 24 časa od posledica COVID-19 umrlo 950 ljudi, što je novi rekord smrtnih slučajeva na dnevnom nivou.


Broj novih slučajeva zaraze je preko noći porastao za osam odsto, pa je sada 110.238 inficirano korona virusom. Zdravstvene vlasti Španije navode da ipak mere vlade imaju efekta, te je smanjena brzina širenja zaraze.


Španska vlada je priznala da je stvarni broj zaraženih verovatno mnogo veći jer u zemlji trenutno može da radi između 15.000 i 20.000 testova dnevno. Sa druge strane, do sada je od koronavirusa u Španiji izlečeno skoro 27.000 obolelih.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...